Trafik eğitimleri sürüyor

Van İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki çeşitli okullarda öğrencilere trafik kuralları konusunda eğitim vermeye devam ediyor.

Halide Edip Adıvar Anaokulu, Hacı Firdevs Türkmenoğlu Kur'an Kursu, Süphan Anaokulu ve Salih Yıldız İlkokulu'nda düzenlenen bilgilendirme etkinliklerine katılan emniyet görevlileri, öğrencilere trafik güvenliği konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Etkinliklerde, öğrencilere trafik ışıklarına, yaya geçitlerine, sağa-sola dönüşlere, emniyet kemeri kullanımına, bisiklet sürücülerinin uyması gereken kurallara ve diğer temel trafik kurallarına yönelik bilgiler vererek genç dimağlarda ömür boyu kalıcı bilgiler aktarıldı. Ayrıca, yol kenarlarında oyun oynamanın ve caddelerde koşturmanın tehlikeleri de öğrencilere anlatıldı.

Yetkililer yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın trafik kurallarını erken yaşlardan itibaren öğrenmesi ve benimsemesi, onların güvenlikleri ve gelecekleri için çok önemli. Bu nedenle, okullarımızda gerçekleştirdiğimiz bu tür eğitim faaliyetlerine büyük önem veriyoruz" dediler.

Trafik eğitimleri sürüyor

Yetkililer ayrıca trafik polislerinin, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerine yönelik farkındalık eğitimlerinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini vurgulayarak, “Öğrencilerimizin trafik güvenliği konusundaki bilinç ve duyarlılığının artırılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kazaların önlenmesi için tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştular.

Eğitim alan öğrenciler de, trafik kurallarına uymanın önemini kavradıklarını ve bundan sonra daha dikkatli olacaklarını ifade ederek aldıkları eğitimle, hem kendilerinin hem de ailelerinin trafik güvenliği konusunda daha bilinçli hale geldiklerini belirttiler.

Van İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin, kent genelindeki okullarda gerçekleştirdiği bu tür eğitim faaliyetleri, veliler arasında takdirle karşılanıp trafik bilincinin gelişmesi, yayılması, kazaların önlenmesi bakımından çok önemli olduğu, bu yaşlarda çocuklara verilen eğitimlerin, ömür boyu akıldan çıkmadığı, kurallara uyum sağlayan bilinçli nesiller yetiştirilmesine öğrencilerin trafik güvenliği konusundaki farkındalığını artırmaya ve olası kazaların önlenmesine katkı sağlıyor. 

Bakmadan Geçme