Trabzon'dan B.Vanspor'a destek

Belediye Vanspor Kulüp Başkanı Nihat Gezici, bu yıl ki transferleri maddi imkansızlıktan dolayı kiralama yöntemi ile yaptıklarını söyledi.
Nihat Gezici, beraberindeki basın sözcüsü Baki Karaca, halkla ilişkiler sorumlusu Hasan Yergin ile birlikte Şahabettin Özraslaner Spor Tesisleri’nde Belediye Vanspor’la ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Gezici, 30 Haziran 2012 tarihinde olağan kongrelerini gerçekleştirdiklerini, kongre öncesi kurdukları 3 kişilik komisyonla sivil tolum örgütleri ve iş adamları ile görüştüklerini söyledi. Görüşmelerinde bu kongrede neler yapabileceklerini, nasıl bir yönetim oluşturacakları konusunda bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade eden Gezici, bu çalışmalar neticesinde bazı kurumların temsiliyet boyutunda takıma temsilci verdiklerini kaydetti. Gezici, “Kongre önce si ve sonrası olduğu gibi bazı iş adamları, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları yöneticileri ile Belediye Vanspor’un bu yıl ki hedefi ve yol haritasını beraber hazırlama yönünde görüşmeler yaptık. Bu gelişmeler neticesinde takımı belli bir bütçe aşamasına getirdik. Onlardan alacağımız destek ve güçle belli bir transfer yapabileceğimizi söyledik. Görüştüğümüz iş adamları sağ olsun bize destek vereceklerini belirttiler’’ dedi.
Kongre sonrası hoca ve teknik heyetle bir toplantı gerçekleştirerek takımda kalacak ve gidecek olan futbolcuların raporlarını istediklerini ifade eden Gezici, “Gelen raporlar doğrultusunda takımda bulunan 22 futbolcudan 11’i ile yolumuzu ayırıp, 11 futbolcu ile yolumuza devam etme kararı aldık. 11 futbolcunun gitmesiyle beraber teknik heyetimizin vermiş olduğu raporda transfer çalışmalarımızı geç dahi olsa başlattık. Bunların geç başlanmasının aslında bir nedeni vardı. Oda Belediye Başkanımız Bekir Kaya’nın tutuklanmasında sonra bir şok yaşadık. Bu şoku geçte olsa atlattıktan sonra, biliyorsunuz Bekir Başkan kulübümüzün onursal başkanı olmasından dolayı bir belirsizlik oluştu. Tabi ki kendisiyle konuşana kadar. Hal böyle iken transfer çalışmalarına geç kalındı. Transfer çalışmalarımızda ise hoca ve teknik heyetin bize verdiği rapor doğrultusunda alacağımız futbolcuların bütçemizi aştığından dolayı istediğimiz futbolcuların çoğunu alamadık. Hem geç kalmamızdan dolayı hem de bütçemizin az olmasından dolayı. Ama yinede öz verili çalışmalar yürüttüğümüzden dolayı bu takıma güç kazandırabilecek genç ve dinamik bir kadro oluşturduk. 12 futbolcu aldık Bunların 10’u geçen yıl 2’nci ve 3’ncü ligde oynayan kaliteli futbolcu” şeklinde konuştu.

“TRABZONSPOR YÖNETİMİ 2 FUTBOLCUSUNU 2 YILLIĞINA BEDELSİZ VERDİ’’
Transfer çalışmalarına geç kalındığı için bu yıl kiralama yöntemi ile bu futbolcuları aldıklarını ifade eden Gezici, “Bu da hem Bekir Başkanın durumu hem de stadın durumundan kaynaklandı. Çünkü bu yıl maçlarımızı statta yapıp yapmayacağımız belli değildi. Buna rağmen iyi bir takım ve ligin en üst yerlerine ulaşabilecek bir takım kurduk. Kiraladığımız futbolculardan 2’sini Trabzonspor’dan ücretsiz aldık. Depremden dolayı çektiğimiz maddi sıkıntılarımızı bilen Trabzonspor kendi alt yapısından ve profesyonel topçuları bedelsiz bir şekilde 2 yıllığına bize verdi. Bu zor dönemde bize el atmalarından dolayı başta Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener olmak üzere bütün ekibine teşekkür ediyorum’’ dedi.

“STAT SORUNUMUZ VAR’’
Stat sorunlarının olduğunu da ifade eden Gezici, “Deprem sonrası defalarca başvurmamıza rağmen yetkililer bunu bugüne bıraktılar. Ara ara gelen raporlar da az hasarlı, hasarlı ve son gelen raporda ise stadın yıkım kararı yönünde rapor çıkartılarak bizi zor durumda bıraktılar. Şu an stadın hepsini yıkamadığımız için açık tribünü yıktık. Portatif tribün yaparak sahayı maça yetiştireceğiz. Allah nasip ederde önümüzdeki Pazar günü ilk maçımızı kendi sahamızda saat 20.00’de yapacağız. Stat çalışmalarında ve maçlarımızı kendi sahamızda yapmamızda emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.
vanhaber, van, haber, van haber
vanspor, maç, kadro, deprem, stad

Bakmadan Geçme