TOPRAK’TAN AKADEMİSYERLERE ZİYARET

Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeki (YYÜ) bazı akademisyenleri ziyaret ederek, borsa ve çiftçilere yönelik çalışmalarda akademik destek istedi.

Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde tarım ve hayvancılık alanları başta olmak üzere mevcut durum analizi oluşturmak için geniş kapsamlı ziyaretlere başladı. Ziraat ve Veteriner fakültelerini ziyaret eden Toprak, “Üniversite, Van için bulunmaz nimet. Buradaki kıymetli hocalarımızın birikimlerinden faydalanmamız gerekiyor. İlk etapta bir tanışma turu yapalım istedik” dedi.
Fakülte dekanlarını, bölüm başkanlarını, alanlarında kendilerini yetiştiren saygın öğretim üyelerini programların el verdiği ölçüde tek tek ziyaret edeceklerini ifade eden Başkan Toprak, görüşmelerden öne çıkan değerlendirmeleri rapor haline getirmeyi planladıklarını belirtti.
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder ile görüşen Başkan Toprak, hayvancılık sektörü ile ilgili bilgi aldı. Yeni yönetim olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Başkan Toprak, “Göreve geldiğimiz andan itibaren ilimizde yaşayan ve hayvancılık faaliyetlerini gerçekleştiren vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme, eğitim, proje danışmanlığı gibi geniş yelpazede hizmet aktardık” dedi.
Dekan Soygüder ise, ocak ayında ihalesi gerçekleşecek olan 7 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan Hayvan Hastanesi çalışmalarında sona gelindiğini belirterek, “30 yıllık fakülte olarak her türlü işbirliğine varız. Çiftçi Eğitim Merkezi ile ilgili Kalkınma Bakanlığı’na 2 milyon TL bütçeli proje sunduk. Bu projede eğitim salonları, bilgilendirme merkezleri, konaklama yerleri, hayvan klinikleri, 40 başlık bir çiftlik ve daha birçok donanım hazır olacak. Halkımız buradan istifade edecek. Ayrıca Sperm Üretim Merkezi ve Acil Teşhis Laboratuarı için ciddi çalışmalar yapıyoruz. VATBO ile her türlü bilgi alışverişi ve işbirliğine de hazırız” diye konuştu.
Ziraat Fakültesi’ne geçen Başkan Selman Toprak, burada da Dekan Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi ile görüştü. Başkan Toprak, “Hizmetlerimiz için en önemli paydaşlarımızdan biri üniversitedir. 11 yılda bölgede adeta yeniden doğduk. Stratejik planlarla yol haritamızı hazırlıyoruz. Bu anlamda üniversiteden destek istiyoruz. Rektör Bey ve hocalarımızın ciddi ilgisi var. Hakkâri’yi faaliyet alanımıza dâhil ettik, ilçelere ulaşıyoruz ve çalışmalarımızın tamamında üniversite desteği şart” dedi.
Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi ise, 110 akademik personelle işbirliğine hazır olduklarını belirterek, “Bitkisel ve hayvansal üretim açısından önemli çalışmalarımız var. İstişare kültürü oluşturmalı, ben kavramını biz olgusuna çevirmeli, ortak hareket etmeliyiz. Şehirleşmede, hayvancılıkta, tarımda ciddi eksiklikler var, halkımızı bilinçlendirmeli, eğitimler, destekler sunmalıyız. Yanlış sulama, mera alanlarının yok olması, barajlardan gelen suların (ph) değerinin yüksek gelmesi, ilaçlanmaması, seracılık faaliyetlerinin yetersiz olması ve daha birçok sıkıntıları inşallah işbirliği ve ortak akılla çözeriz, buna inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme