Toki Yolları Karanlıkta, Görevliler Nerde?

Esnaflar,  Tüccarlar,  Sanayiciler,  İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler,  Çiftçiler, İşsizler,  Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler,  Şoförler,  Yolcular, Hastalar,  Doktorlar,  Sporcular.  Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar,  Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler.  Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım,  Anlatın duyuralım. 
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ  İletişim: 05064790559

[email protected]
facebook:
vansesi gazetesi Tiwitter: VANSESIGAZETESI
 
EDREMİT TOKİ YOLLARI KARANLIKTA,  GÖREVLİLER NERDE?
 
Edremit TOKİ afet konutlarında oturan vatandaşlara bayramın yaklaşmasına karşın sokak lambalarının yanmadığını belirterek sorunun çözülmesini istediler. TOKİ,  TEDAŞ ve yüklenici firmadan şikâyetçi olan vatandaşlar şunları söylediler: " TOKİ afet konutlarında sorun çözmek, derdini anlatmak mümkün değil.  Çünkü herkes  sorunu bir başkasına havale  ediyor.  İnsan yoruluyor, yıpranıyor. Görevliler görevini yapmıyor.   Sokak aydınlatmaları yanmadığı için Boğaziçi yönetimine sorunu anlattık "görüşüyoruz" dediler. TEDAŞ Edremit yetkililerini aradık "müteahhit yol aydınlatmasını bize devretmedi bakamayız" dediler. Edremit Kaymakamlığına dilekçe ile müracaat ettik, sokak lambaları yanmıyor dedik kaymakam bey "çözeceğiz" dedi çözülmedi, tayini çıktı.  Ankara TOKİ Başkanlığını aradık yol aydınlatma müttehidin yanında görevli mühendisin telefonunu verdiler. Sorunu bir kez de mühendis beye anlattık. Ama ilgili mühendisi  "  derdinizi kime söylerseniz söyleyin, bizi ilgilendirmez"  diyerek güzel bir fırça attı.   Sonra yol aydınlatmalarının trafoda yanlış sigorta nedeniyle yanmadığını öğrendik. Bir iki gün sokak aydınlandı lambalar tekrar söndü. Anlayacağınız tam bir hikâye. Eğer bu ilde TOKİ konutlarının sorunlarını gerçekten takip eden bir idareci, kurum, kuruluş olmuş olsaydı sorun çözülürdü. Bayram üzeri vatandaşın geçtiği TOKİ sokakları neden karanlık diyen yok.  TOKİ girişi, Emniyet Müdürlüğü önü ve devamı karanlıkta, kaza yapan,  tehlike atlatanlar var. Ama kimin umurunda. Bir kez daha görevini yapmayacaklarını bildiğimiz görevlileri bayram ve seçim üzeri göreve davet ediyoruz.  Lütfen sokak aydınlatmasını yandırın vatandaşı karanlığa mahkum etmeyin.  "
TOKİ konutlarında kim nerden sorumlu belli değil. Vatandaş derdini, sorununu anlatmaya kalktığında görevini yapmayan duyarsız görevlilerin alakasız cevabı hazır: " Harika  evlerde oturuyorsunuz, şikayet  etmeyin, halinize  şükredin."  Demek istedikleri şu: şikayet etmeyin derdiniz anlatmayın, oturun oturduğunuz yerde. Halkın Sesi duyulana kadar biz bıkmadan usanmadan halkın sorunlarını yazacağız. 

Bakmadan Geçme