TOKİ SAKİNLERİ SOĞUKTA KALDI

TOKİ site yöneticileri zamanında kömür almayınca site sakinleri soğuk evlerde hasta düştü. Site yöneticilerine, duyarsızlığa tepki gösteren vatandaşlar, geceleri battaniye ve elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalışıyorlar.

Berk İLHAN

Toplu Konut İdaresi tarafından evi yıkılan depremzede hak sahipleri için yapılan afet konutlarında sorunlar site yöneticileri ve yüklenici firmaların duyarsızlığı, ilgisizliği nedeniyle devam ediyor.  Edremit, Kalecik, Bostaniçi, Sıhke konutlarında yaşayan vatandaşlar, TOKİ Başkanlığı’nın Van’da yaptırdığı konutlara gereği gibi sahip çıkmadığını, yapılan işleri, atanan site yönetimini denetlemediğini, vatandaşı yüz üstü bıraktığını ileri sürdüler.

Boğaziçi Site Yönetimi tarafından atanan site yöneticilerinin sorumsuzluğu nedeniyle kaloriferlerin yanmadığını belirten vatandaşlar,  havaların soğuması, düşen hava sıcaklıkları ile birlikte Van’da geceleri kaloriferlerin her yerde yandığını ancak TOKİ konutlarının birçoğunda hala yanmadığını,  vatandaşları soğukta kaldığını belirterek duyarsızlığa tepki gösterdiler.  Bayram süresince ve sonrasında soğukta kaldıklarını dile getiren site sakinleri, “ Kömür alınacak diye aylardır site yönetimi hesabına aylık 190 lira kömür ödemesi yapıyoruz.   Koca yaz geçti buna karşın sitelerimizin birçoğuna hala kömür dökülmüş değil.   Kömür gelecek denildi ortada kömür yok. Site yönetimi sorumsuzluğunu firmaya yüklüyor.  Firmayla nasıl bir anlaşma yapılmış, kömür ne zaman gelecek o da belli değil.  Bayram da ağız tadımız kaçtı, misafirlerimizi soğuk evlerde ağırladık. Geceleri evlerimiz buz kesiyor. Çoluk çocuğumuz hasta oldu. Yaşlımız, hastamız, engelli insanımız var.  Kasım ayına gireceğiz ortada kömür yoksa bu sorumsuzluğun hesabını vatandaşın adına yöneticilerden soracak yetkili yok mudur?     İlgilileri göreve davet ediyoruz ”  diye konuştular.

 Kaloriferlerin yanmamasına tepki gösteren konut sakinlerinden Meliha Aksun, “ TOKİ konutlarında sorumsuzluk nedeniyle paramızla çile çekiyoruz.  İlimizde kaloriferlerin, sobaların yanma zamanı bellidir.  Ancak site yöneticilerinin kış kapıya dayanmasına karşın hala kömür almamış olmaları düşündürücüdür.  Evler soğuk ama ortada kömür yok, kömür olmayınca kalorifer de günlerdir yanmıyor.  Site yöneticileri sadece para tahsilâtı ve icra takibi yapıyor. Nedir bu sorumsuzluk, hepimiz hasta olduk.   Kaloriferler yanmayınca mecburen battaniyelere sarılarak veya elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalışıyoruz. Hem kömür parası veriyoruz hem de elektrik parası. Bu rezalete, bu sorumsuzluğa   ‘dur’ diyecek yetkili arıyoruz “ dedi. 

Bakmadan Geçme