TOKİ KONUT SAHİPLERİNE UYARI!

Eksik, arıza sorun varsa konutunuzu teslim almayın.2011 depremlerinde konutları yıkılan depremzede hak sahipleri için AFAD- Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile yapılan 17 bin kalıcı afet konutlarında kesin kabul işlemleri öncesi konutların eksiklikleri tespit ediliyor. Yüklenici firma tarafından konutlarda ve ortak alanlarda eksikliklerin giderilmesi sonrası TOKİ tarafından kesin kabul işlemi gerçekleştirilecek.

Rıdvan CAN

TOKİ tarafından Van’a gönderilen kesin kabul komisyonu üyeleri Edremit’te konut ve ortak kullanım alanlarında eksikleri vatandaşlardan form alarak ve gezerek tespit ediyor. Komisyon sitelerde yaptığı çalışmaları tamamladıktan sonra hazırladığı raporu TOKİ İzleme ve Kabul Daire Başkanlığı’na sunacak.

Konutlarda eksik, arızaların tespiti amacıyla konut sahiplerine “  Eksik Listesi”  formları dağıtıldı. Site girişlerine asılan duyurular sonrası dağıtılan formda şu ifadeler yer alıyor:

 “ T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yaptırılan “ Van Merkez Edremit Afet Bölgesi ilgili etap kalıcı afet konutu ile alt yapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işi kapsamında yapılan, etap, blok numarası yazılı dairemde aşağıdaki listelenen eksiklikler bulunmaktadır.”

Konut sahipleri konutlarında, alt yapı, çevre düzenlemesi ile ilgili ortak alanlarda bulunan eksiklikleri belirttikleri formu 2 gün içinde ilgililere teslim etmeleri gerekiyor.

Sitelerde; çatı, güneş enerjisi,  uydu sistemi, yol, kaldırım, bina girişi,  ağaçlandırma, kalorifer kazanı,  su boruları, logar,  yol, aydınlatma,  çocuk oyun alanları, kapıcı daireleri,  elektrik panoları gibi  ortak  alanlarda  bulunan eksiklikleri ise  sitelerden sorumlu olan  site  yöneticileri konut  sahipleri  adına tespit edecek.

TOKİ konutlarında oturan hak sahiplerini kesin kabul öncesi eksiklikler konusunda uyaran Boğaziçi Yönetim A.Ş. Genel Müdürü İlhan Kartal, “ Vatandaşlarımız konutlarında yüklenici firmadan kaynaklanan gördükleri bütün eksiklikleri, arızaları menfaatleri gereği dağıtılan formlara yazmaları gerekiyor. TOKİ konutlarının çevre düzenlemesi,  aydınlatma, kalorifer kazanı, çocuk parkı gibi ortak alanlarda,  görülen eksikliklerde bize bağlı site yöneticilerimiz tespit ederek ilgililere bildirilecek. Konut ve ortak alanlarda eksiklikler yüklenici firma tarafından giderildikten sonra kesin kabul işlemi yapılacak. Vatandaşlarımızın yasal haklarını korumak adına eksikliklerin tespitinde dikkatli ve duyarlı olmaları gerekiyor. ”

TOKİ konut sahipleri form dışında eksiklikler konusunda detaylı bilgilendirme yapılmadığını,  konutlarda ve ortak alanlarda çeşitli sorunların ve eksikliklerin olduğunu, TOKİ kesin kabul komisyon üyelerinin özellikle ortak alanlarda arıza ve eksikliklere dikkat etmesi gerektiğini dile getirdiler. 

Bakmadan Geçme