TOKİ KONUT İDDİALARI GERÇEK Mİ?

Rıdvan Can / İlhan Siyahtaş
Noter huzurunda yapılan konut kura çekimlerinde sadece " zemin ve alt katların kuraya bırakıldığı, üst katlarda bulunan bazı dairlerin ise " satış ve imtiyazlı kişi veya kişiler için rezerv tutulduğu" yönündeki iddialar özellikle kura çekimlerinde kendilerine zemin ve birinci kat daire çıkan depremzede vatandaşları huzursuz etti.
TOKİ tarafından kış gelmeden konutların tamamlanarak teslim edilmesinin çok önemli bir başarı olduğunu vurgulayan hak sahipleri, ancak kura çekimlerinde "gölü gören daireler ile bazı orta katların satış ve imtiyazlı kişi veya kişiler için rezerv tutulduğu"  yönünde yayılan iddiaların rahatsız edici olduğunu dile getirdiler. Depremzede vatandaşlar yetkililerin rahatsız eden söylentilere karşı kamuoyunu aydınlatılmasını isteyerek şunları söylediler:  "İddiaların gerçek olması durumunda bütün yasal haklarımızı sonuna kadar kullanırız. TOKİ konutlarında hiç bir kimseye özel ayrıcalık yapılacağına asla inanmıyoruz. Bu söylenti tamamen art niyetli de olabilir.  Ama bu iddialar kura çekiminde birinci ve alt kat daire çıkan bizleri tedirgin ediyor. Biz neticede para vererek konut sahibi olacağız. Kura çekimlerine bütün konutların dahil edildiğine inanıyoruz. Konutların hangi amaçla olursa olsun, kura dışı tutulması yasal da değildir. Yetkililer de buna müsaade etmemelidir.  "

 
                                       "İddiaların gerçek olması mümkün değildir"
 İddiaların gerçek dışı ve tamamen art niyetli olduğunu belirten Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Cafer Giyik,  bu tür söylentilere hak sahiplerinin itibar etmemelerini istedi.  İddialara açıklık getiren Giyik,  "  TOKİ konutlarının kura çekimleri noter huzurunda şeffaf şekilde gerçekleştirilmektedir. Hak sahiplerinin de katıldığı kura çekimlerinde konutların tamamının listesini notere veriyoruz.   Herhangi şüpheye meydan vermemek içinde özellikle kura çekimleri manuel şekilde yapılıyor.  İddiaların gerçek olması mümkün değildir. Merak edenler, açıklanan listeleri tek tek inceleyebilir, 4.  ve 2.  notere sorabilirler. Her hangi bir blokta satış veya farklı amaçlarla da olsa rezerv tutulması olası değildir.  Bostaniçi Kevenli'de 1529, Kalecik'te 2045 konutun tamamı kuraya dahil edilmiş ve hak sahiplerine dağıtılmıştır. Ekim aynın 15'ine kadar da Edremit kura çekimleri yapılacaktır. Toplamda 15 bin TOKİ kalıcı konutu hak sahiplerine teslim edilecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar."
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme