TFF'den Vanspor'a verilen cezalarla ilgili flaş karar!
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), tarafından Elazığspor maçında yaşanan saha olaylarından dolayı Vanspor teknik direktörü Murat Yıldırım'a verilen 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 8.100,00 TL para cezası ve Vanspor futbolcusu Yusuf Abdioğlu'na verilen 3 resmi müsabakadan men ve 40.500,00 TL para cezasına ilişkin yapılan itirazı reddederek verilen kararı onadı.
TFF 2. Lig play-off final maçında 1 Haziran Pazar günü akşam saat 20:00’da Kayseri’de 1. Lig için Batman Petrolspor’la mücadele edecek olan Vanspor’a Türkiye Futbol Federasyonundan kötü haber geldi.
Vanspor Futbol Kulübü, teknik direktör Murat Yıldırım ve futbolcusu Yusuf Abdioğlu’na verilen cezalara ilişkin yaptığı itiraz başvurusu reddedildi.
TFF Tahkim Kurulu yaptığı açıklamada, “Artı Değer Van Spor Futbol Kulübü’nün Antrenörü Murat Yıldırım ve Futbolcusu Yusuf Abdioğlu’nun PFDK’nın 29.05.2025 tarih ve E.2024-2025/1232 - K.2024-2025/1577 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; Artı Değer Van Spor Futbol Kulübü’nün Antrenörü Murat Yıldırım rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle FDT'nin 44/1-c, 35/4. ve 13. maddesi 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 8.100,00 TL para cezası ile cezalandırılmasın dair kararda sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, erteleme talebinin reddine, oybirliğiyle, Artı Değer Van Spor Futbol Kulübü’nün Futbolcusu Yusuf Abdioğlu’nun rakip takım mensuplarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle FDT'nin 36/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakadan men ve 40.500,00 TL para cezası ile cezalandırılmasına dair kararda sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, erteleme talebinin reddine, oybirliğiyle, karar verilmiştir” ifadelerine yer verdi.