TFF 1. Lig'de 12. Hafta yarın başlıyor
TFF 1. Lig'de 12. Hafta, yarın oynanacak olan Atakaş Hatayspor-Erzurumspor maçıyla start alıyor. Ligde galibiyeti olmayan Hatayspor, yenilgisi olmayan tek takım olan Erzurumspor'u yenerek, iki takımla ilgili ilklere son vermeyi hedefliyor. Doğu temsilcisi ise maçı kazanarak, üst sıralara yükselmeyi hedefliyor.
TFF 1. Lig’de 12. Hafta 4 gün oynanacak maçlara sahne olacak. Yarın Atakaş Hatayspor-Erzurumspor maçıyla başlayacak olan 12. Hafta, Pazartesi günü oynanacak olan iki maçla tamamlanacak.
YENİLGİSİZ TEK TAKIM ERZURUMSPOR DEPLASMANDA ÜÇ PUAN PEŞİNDE
Yarın saat 20.00’de deplasmanda Hatayspor’la karşılaşacak olan Doğu temsilcisi Erzurumspor, 1. Lig’in yenilgisi olmayan tek takımı olarak dikkat çekiyor.
Geçen yılın Süper Lig takımı Atakaş Hatayspor ise, 11 haftada sadece 4 beraberlik sonucu 4 puan toplayabildi. Ligin sondan ikinci sırasında bulunan Akdeniz ekibinin henüz galibiyeti yok.
7 mağlubiyeti olan Hatayspor, sahasında Erzurumspor’a ilk yenilgisini tattırmak istiyor.
Erzurumspor ise 11 haftalık periyotta 4 galibiyet, 7 beraberlik sonucu, 19 puanla 6. sırada yer alıyor. Erzurum temsilcisi, Hatayspor’dan puan veya puanlar alması halinde, ‘yenilgisi olmayan tek takım’ unvanını koruyacak.
YARIN 3 MAÇ OYNANACAK
12. hafta, ligde yarın oynanacak olan 3 karşılaşma ile devam edecek. Ankara Keçiörengücü saat 13.30’da evinde Sarıyerspor’u konuk edecek. Ev sahibi Keçiörengücü, 11 puanla 15. sırada bulunurken, konuk Sarıyerspor, 8 puanla 17. sırada yer alıyor.
Saat 16.00’da Ümraniyespor sahasında Sivasspor’u ağırlayacak. 8 puan -11 averajla 18. sırada bulunan ev sahibi takım, 14 puanla 11. Sırada yer alan Sivasspor’u yenerek üçüncü galibiyetini almak istiyor. Ligde 3’er galibiyet ve mağlubiyeti bulunan Sivas temsilcisi ise maça 3 puan parolasıyla çıkacak.
Saat 19.00’da Antalya ekibi Serikspor evinde ligin son sırasındaki Adana Demirspor’u misafir edecek. 13 puanla 14. sırada bulunan ev sahibi takım, -17 puanla kulüp tarihinin en zor dönemini yaşayan Adana Demirspor’u puansız göndermeyi istiyor.
PAZAR GÜNÜ ZORLU MAÇLAR…
Pazar günü birbirinden zorlu dört karşılaşma oynanacak. Saat 13.30’da Manisaspor sahasında Amedspor’la karşılaşacak. 2 galibiyet, 4 beraberlik neticesinde 10 puanla 16. sırada yer alan Manisaspor, 20 puanla 5. sırada bulunan Güneydoğu temsilcisini eli boş göndermek için sahaya çıkacak. Amedspor ise maçı kazanarak üst sıralara çıkmayı istiyor.
Aynı saatte İstanbulspor sahasında ligin güçlü takımlarından Pendikspor’u ağırlayacak. Ev sahibi takım 13 puanla 13. sırada, konuk Pendikspor ise 22 puan +14 averajla ikinci sırada yer alıyor. Pendikspor kazanması halinde galibiyet sayısını 7’ye çıkaracak.
LİDER, BOLUSPOR DEPLASMANINA GİDİYOR
24 puanla liderlik koltuğunda bulunan Bodrumspor, Pazar günü saat 16.00’da deplasmanda Boluspor’un konuğu olacak. 7 galibiyeti bulunan tek takım olan Muğla temsilcisi, 14 puanla 12. sırada bulunan Boluspor’u yenerek liderliğini devam ettirmeyi arzuluyor. Rakip kalelere 27 gol atan lider, kalesinde sadece 9 gol gördü. Bodrumspor, +18 averaj ile en iyi averajı olan takım unvanına sahip. Boluspor ise sahaya üç puanla çıkarak lideri devirmenin hesaplarını yapıyor. Bolu temsilcisinin 11 haftalık periyotta 3 galibiyeti ve 5 beraberliği bulunuyor.
VANSPOR, GECE MAÇINDA SAKARYASPOR’U KONUK EDECEK
Temsilcimiz Vanspor ise, saat 19.00’da gece maçında konuk edeceği Sakaryaspor’u mağlup ederek çıkışını devam ettirmek istiyor. İki takımın da 17 puanı bulunuyor. Ev sahibi takım 8’inci, konuk Sakaryaspor ise 9. sırada yer alıyor.
Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında Fatsa Belediyespor’u penaltılarla eleyen Vanspor, İnegölspor’u 4-0 yenerek adını 4. Tura yazdıran Sakaryaspor ile zorlu maçta kozlarını paylaşacak.
Kırmızı siyahlı takım 11 haftada 4 galibiyet elde ederken, Sakaryaspor ise 5 maçını kazanmayı başardı. Ligde 2 kez yenilen Vanspor, 4 mağlubiyeti bulunan Sakaryaspor’a 5. mağlubiyeti tattırmayı hedefliyor.
11 haftada sadece 10 gol yiyen kırmızı siyahlı takım, ligde en az gol yiyen takımlar arasında bulunuyor.
Rakip Sakaryaspor ise rakiplerine toplamda 19 gol atarken, kalesinde 20 gol gördü.
PAZARTESİ 2 KARŞILAŞMA OYNANACAK
TFF 1. Lig’de Pazartesi oynanacak olan 2 karşılaşmayla 12. Hafta tamamlanacak. Doğu takımlarından Iğdır FK evinde Bandırmaspor’u konuk edecek.
18 puanla 7. sırada bulunan ev sahibi takım, 16 puanla 10. sırada yer alan Bandırmaspor’u mağlup ederek, puanını 21’e çıkarmayı hedefliyor.
Geçen hafta lider Bodrumspor’a deplasmanda 2-0 mağlup olan Iğdırspor, sahasında alacağı 3 puanla taraftarlarını sevindirmek isterken, Balıkesir takımlarından Bandırmaspor ise Iğdır’dan puan veya puanlarla ayrılmayı arzuluyor.
Pazartesi saat 20.00’de oynanacak olan Esenler Erokspor-Çorumspor maçı ile hafta tamamlanacak. 22 puanla 3. sırada bulunan Çorumspor, deplasmanda 21 puanla 4. sırada yer alan Erokspor’la kozlarını paylaşacak.
İki takımın da ligde 6’şar galibiyeti bulunuyor. Çorumspor 4 maçta, ev sahibi Erokspor ise 3 maçta rakipleriyle yenişemedi.
Erokspor 11 haftada rakip kalelere 28 gol atarak, ligde ‘en fazla gol atan takım’ unvanına sahip. Çorumspor ise rakip fileleri 19 kez havalandırmış. Yenilen gollere bakıldığında, sadece 9 gole engel olamayan Çorum temsilcisi, ‘en az gol yiyen 3 takımdan biri’ olarak dikkat çekiyor. Erokspor ise kalesinde 12 gole engel olamadı.
TRT Spor’dan canlı yayınlanacak olan haftanın son maçının büyük heyecana sahne olması bekleniyor.
Bakmadan Geçme