Tespit edildi: Kovid ve MERS birleşirse en tehlikeli koronavirüs salgını başlar

Koronavirüs ailesi üzerinde araştırmalar yürüten bilim insanları, yeni bir koronavirüs pandemisine neden olabilecek 876 memeli belirledi. Olası yeni bir salgında en tehlikeli senaryo ise, Kovid ve MERS'in birleşmesi. Zira yapılan araştırmaya göre, bu iki virüsü aynı anda taşıyabilecek 100'den fazla hayvan mevcut.

İlk olarak 2019'un son günlerinde ortaya çıkan Kovid-19 pandemisi gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor.

Koronavirüs ailesi ile ilgili gezegenimizin dört bir yanında yüzlerce bilimsel araştırma yürütülüyor. Yapılan yeni bir araştırmada yeni bir koronavirüs pandemisine neden olabilecek 876 memeli belirlendi.

Independet'ta yer alan habere göre, en tehlikeli senaryo ise Kovid ve MERS'in birleşmesi. Zira yapılan araştırmaya göre, bu iki virüsü aynı anda taşıyabilecek 100'den fazla hayvan mevcut.

Bilim insanları, ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin veri tabanı GenBank aracılığıyla 411 koronavirüsün genetik dizisini çıkardı. Ekip bu dizileri bilgisayar algoritması kullanarak taradı.

Söz konusu algoritma, her virüsün 12'den fazla memelide konaklayabileceğini belirledi. Ayrıca taranan her hayvan türünün en az 5 koronavirüse ev sahipliği yapabileceği belirtildi.

Araştırmanın yazarları, "rekombinasyon" diye bilinen bu genetik karışımın, SARS-CoV-2 genlerinin başka bir koronavirüs ile karıştığı durumda son derece tehlikeli olabileceği ihtimalinin altını çiziyor.

KAYNAK: NTV

Bakmadan Geçme