Tehlikeyi Gören Yokmu

Cadde ve sokaklarda gelişigüzel açıkta bırakılan elektrik kabloları ve yerinden sökülen elektrik direkleri, dökülen elektrik aksamları çirkin görünüm yanında tehlike saçıyor.

Rıdvan Can

Van’da açıkta gelişigüzel duran elektrik kabloları, eğilerek ve kırılarak tehlike saçan elektrik direkleri vatandaşları endişelendiriyor.  

Gazetemize şikâyette bulunan vatandaşlar şehirde yaşanan elektrik kesintileri, trafik sorunu,  hırsızlık, toplu ulaşım yanında cadde ve sokaklarda tehlike saçan elektrik kablo ve direklerine karşı önlem alınmamasına tepki gösterdiler.

Yerinden sökülen elektrik direklerinin insanların ve araçların üzerine her an devrilebileceğini,  yol ortasına elektrik direklerinden kabloların saçıldığını belirterek yaşanan sorumsuzluğa tepki gösteren vatandaşlar, ” Depremin üzerinden nerdeyse 3 yıl geçti.  Van adeta kaderine terk edilmiş bir görünümde.   Şehirde keşmekeşlik, vurdumduymazlık, denetimsizlik başını almış gidiyor. Sorun çok çözen yok.  İskele caddesinde elektrik direkleri ve saçılan kablolar ciddi bir tehlike yaratıyor.  Tarihi cadde gece karanlığa gömülüyor.  Yol ortasında direklerden dışarı saçan kabloları gören, denetleyen, ilgilenen yokmu. İnsanların başına bir olay gelirse bunun sorumlusu kim olacak? Öte taraftan sokak lambalarından bazıları gündüz yanıyor gece sönüyor. EDAŞ’ı özelleştirme ile devralan Türkerler Van Gölü Dağıtım A.Ş. yetkilileri elektrik kesintilerinin asgariye ineceğini,  elektrik hatalarının, direklerinin yenileneceği, sokakların karanlık kalmayacağını açıklamıştı ancak geçen zaman içinde ortada hiçbir şey görünmüyor.  Yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz” dediler.

Bakmadan Geçme