Taşyapan: Şehitler Varlık Sebebimizdir

Van Valiliği ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü tarafından Şehit ve Gazi aileleri onuruna iftar yemeği verildi. Yemekte konuşan Vali İbrahim Taşyapan, “ Şehitler bizim varlık sebebimizdir. Bizlere bu günleri canları ve şahadetleri mukabilinde miras bırakmışlardır” dedi.

İlhan Siyahtaş

Van Valiliği ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün şehit ve gazi aileleri onuruna Büyük Urartu Otelinde iftar yemeği verdiler.

Şehit ve Gazi Aileleri onuruna verilen yemeğe Vali İbrahim Taşyapan, Sosyal Politikalar İl Müdürü Zübeyir Koç, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Şehitler ve Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Oğur, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Nevzat İnanç ile çok sayıda şehit ve gazi ailesi katıldı. Katılımın yoğun olması üzerine bazı aileler yer bulamayınca geri dönmek zorunda kaldı.  

Van müftüsü Nurallah Arvas  şehitler ve gaziler onur iftar  programını Kur’an-ı Kerim okuyarak açtı. Arvas, şehitlik kavramı ile ilgiliayet ve hadisler okuyarak Şehitlik ve Gaziliğin Müslümanlıkta yerine değindi.

“Şehitlerin sayesindedir barış, huzur içinde yaşıyoruz”

Yemekte konuşan Vali İbrahim Taşyapan, “ Şehitler bizim varlık sebebimizdir. Bizlere bu günleri canları ve şahadetleri mukabilinde miras bırakmışlardır. Artık devletimiz şehit ailelerimize her konuda gereken değer ve önemi vermektedir. Aynı zamanda bazı yetersiz kalınan noktalarında daha net görülmesi ve yerinde giderilmesi için de hükümetimizin bu konuların bire bir üstesinden gelinmesi adına sosyal politikalar bakanlığımız bu değerlerimize daha iyi sahip çıkılması için kurulmuştur. Şehitlerin sayesindedir ki, bugünleri barış, huzur içinde yaşıyoruz. Bundan öncede, bundan sonrada şehit ailelerimize her anlamda sahip çıkılmasının takipçisi olacağız” dedi. 

‘Öncelik Şehit ve Gazi Ailelerinindir’

Tüm devlet kurum ve kuruluşlarında önceliğin şehit ve gazi ailelerinin olduğunu söyleyen Taşyapan, “  Eğer ki kendilerine bu konuda sorun ve sıkıntı yaşatılıyor ise bunu derhal benimle ile paylaşmaları gerekir. İftar yemeğine ve Ramazan gibi kutsal bir ayın atmosfer ve manevi havası içinde davetimizi kırmadan gelen tüm şehit ve gazi aileleri yakınlarına bir kez daha teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.  

Bakmadan Geçme