TAMARA AŞKI ŞARKILARA BESTE OLDU

Van Gölü’ndeki en büyük adaya ismini de veren ‘Tamara’, Vanlı Anadolu Rock sanatçısı Emrah Turanlı'nın şarkılara beste oldu.

Van Gölü’ndeki en büyük adaya ismini de veren ‘Tamara’, Vanlı Anadolu Rock sanatçısı Emrah Turanlı'nın şarkılara beste oldu. 
Adadaki keşişin kızı Tamara ile Müslüman bir gencin yaşadığı aşk ve bu aşkın hazin sonunun anlatıldığı hikaye, yüzyıllar sonra şarkılara taşındı. Vanlı Anadolu Rock sanatçısı Emrah Turanlı'nın ilk albümüne adını veren Tamara şarkısı; yaşanan aşkı, melodi ile dinleyicilere aktarıyor. İlk albümü ile büyük bir beğeni toplayan sanatçı Emrah Turanlı, 1979 yılında Van’da memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Çocukluk yaşlarından beri müziğe tutkulu bir yaşam sürdüren Turanlı; ilk, orta ve lise öğrenimini Van’da tamamladı. Okul dönemlerinde çeşitli korolarda görev yaptıktan sonra Akdeniz Üniversitesi’nden Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne geçiş yaparak öğrenimini burada tamamlayan Turanlı, ilk beste deneyimlerine de bu yıllarda başladı. ‘Grup Gölge’ adı altında sahne hayatına giriş yapan Turanlı, uzun yıllar yaşadığı sahne deneyimleri ve müzik birikiminin ardından ilk albümü Tamara’yı hazırladı. Farklı ses renginin yanında bestelerinin sözleriyle de dikkat çeken Emrah Turanlı, söz ve müziği kendisine ait 9 şarkı ve bir de anonim türkünün yeniden düzenlemesiyle oluşan ‘Tamara’ isimli albümünü dinleyicisiyle buluşturdu.
İlk albüme adını veren Tamara şarkısını Akdamar Adası’nda yazdığını belirten Emrah Turanlı, “Bence bir sanat eserinde yaşanmışlık yoksa eğer, o eserin sanatsal bir değeri yoktur. Bu açıdan baktığımızda Tamara’nın önemi ortaya çıkıyor. Çünkü, Tamara öyküsünü çocukluğumuzdan beri dedelerimiz ve ninelerimiz bize hep anlatırlardı. Yıllarca duyduğumuz bu öykü içimize adeta işlendi. Bende Tamara şarkısını Akdamar Adası’nda oturup, yaşanmış o aşkı hissederek yazdım” dedi.
Tamara ile ilgili daha öncede bazı bestelerin yapıldığını, ancak içinde duygu olmadığı için bu şarkıların fazla ses getirmediğini ifade eden Turanlı, “Günümüzde artık duygular robotlaşmış bir şekildedir. Son yıllarda çıkan şarkılara baktığımızda içinde duygu yok. Teknoloji nedeniyle artık şarkılarda o eski duyguları bulmak çok zor” ifadelerini kullandı.
İlk albümünün tanıtımını ileriki günlerde yapacağını ifade eden Turanlı, “Albümümün tanıtımını ilk olarak doğduğum ve büyüdüğüm yer olan Van’da yapacağım. İnşallah en kısa zamanda ilk albümümün tanıtımı ve imza günü için Vanlı hemşehrilerimle bir araya geleceğim. Albüme gösterdikleri ilgiden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Turanlı, Tamara albümünde yer alan ‘Yasak Sevgili’ şarkısı için çektiği klibin televizyon kanallarında yayınladığını da sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme