SYDV’DEN KÜLTÜR, SANAT VE SPOR KURSLARI

Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yürütülen “Hayata Bakan Üç Göz” SODES projesi kapsamında risk altındaki 12, 13 ve 14 yaşlarındaki çocuklara yönelik kültür, sanat ve spor kursları düzenleneceği bildirildi.

SYDV’dan yapılan açıklamada; futbol, su sporları, müzik, tiyatro ve halk oyunları alanlarından kurslar açılacağı ve 7 ay süreceği belirtildi. Kurslarla ilgili gerekli malzemelerin verileceği, bütün etkinliklerin ücretini de proje kapsamında karşılanacağını ifade edilen açıklamada, “Proje kapsamında doğrudan kurslardan yararlanacak kursiyer sayısı 105 olup, kurslardan başarılı olanlara Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü onaylı sertifika verilecektir. Aynı zamanda bu projeyle bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri, geziler, hane ziyaretleri ve il dışı gösterileri de yapılacaktır” denildi.
Van Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı Müdürü M. Suat Aydoğan, bu projeyle nihai hedeflerinin kurslarla gizli kalmış yetenekleri ortaya çıkartmak olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın elinden tutarak topluma yararlı bireyler haline getirmek ve yetenekleri doğrultusunda öğrenimlerine devam etmelerini sağlamaktık. Başvurular 28 Şubat 2014’e kadar devam edecektir” dedi.

Bakmadan Geçme