SYDV'den Başarılı Öğrencilere Burs

Van Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) il dışında üniversite kazanan ailesi vakfa kayıtlı öğrencilere ilk defa burs verdi.

Fazıl ERÜŞ
Van Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyeti kararıyla ailesi vakıfta kayıtlı, muhtaç yetenek sınavına girmiş olan ve Van dışındaki devlet üniversitesini kazanmış öğrencilere bir defalığına mahsus 150-250 TL arası maddi yardım yapıldı.
Toplam 252 öğrenciye burs yardımının yapıldığını belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Suat Aydoğan, "  Bir defalığına mahsus öğrencilere verilen bu burs miktarı öğrencinin kazandığı üniversitenin Van'a yakın ya da uzak olmasına bağlı olarak belirlendi.  Vakfımıza kayıtlı yardıma muhtaç ailelerimize bu bursu verdik.  SYDV olarak öğrencilerimizi başarıya teşvik etmek üzere yol harçlığı amaçlı bu yardımı yaptık" dedi.
 SYDV'nin verdiği burstan memnun olan üniversiteli gençler de " Bir yol harçlığı bile olsa bu yardım bizi çok sevindirdi. Bazı arkadaşlarımız çok iyi bir bölümü ya da üniversiteyi kazanmasına rağmen yol parası sıkıntısı çekiyorlardı. Ailemize ve bize destek olan,  sosyal devlet olma ilkesiyle muhtaç vatandaşına sahip çıkan, katkı sağlayan devletimize teşekkür ediyoruz.  SYDV'nin bu anlamda biz öğrencilere sağladığı maddi destek anlamlıdır, değerlidir" dedi.

Bakmadan Geçme