Suriye'yi bırak Ermenistan'a bak

Taşnaklar ve diaspora güdümündeki Ermenistan bir taraftan Türkiye'den sınır kapısını açmayı bekliyor, diğer taraftan ülkemize karşı kin, nefret, düşmanlık faaliyetlerini yoğunlaştırıyor. Onun için Türkiye'den toprak talebi olmayan Suriye'yi bırak Ermenistan'a bak diyoruz.

Neden böyle söylediğimi anlatayım.

 

Türkiye kamuoyu bütün dikkatlerini Suriye sorunu, Rusya görüşmeleri, göçmen konusu ve koronavirüs salgınına yoğunlaştırırken…

 

Moskova'da biz mi kazançlı çıktık... Yoksa Ruslar mı?

 

Tartışmaları yapılırken…

 

Ülkemizin kuzeyindeki küçük komşumuz, Türk devletinden toprak, sözde Ermeni Soykırımını tanıma ve tazminat talebi hayali olan Ermenistan da Türkiye'ye karşıtı düşmanlık, kin nefret faaliyetleri yoğunluk kazanmış durumda.

 

Siyasi, eğitim ve kültür politikalarını Türkiye düşmanlığı üzerine kuran, son dönemlerde bu bağlamdaki nefret söylem ve çalışmalarını sistematik şekilde yoğunlaştıran Ermenistan tarafında neler olduğuna bakalım…

 

BİR: 2019 yılında Türkiye düşmanlığı temelinde geliştirilen Ermenistan-Yunanistan-Güney Kıbrıs işbirliği çerçevesinde Nisan 2020'de Erivan'da yapılması planlanan üçlü zirvenin hazırlık çalışmaları yapılıyor.

 

İKİ: Ankara'da 23 Şubat'ta gerçekleştirilen HDP'in 4'üncü Olağan Genel Kongresinde 1915'te Van'da Ermeni ayaklanması, katliamlarının baş sorumlusu, Rus işgalinin öncüsü, Türk, Kürt ve Ermeni halklarına büyük acılar yaşatarak terör örgütü Ermeni Devrimci Federasyonu (Taşnaksutyun) Partisi'nden Khajag Mgrdichian da katılıyor!

 

ÜÇ: Erivan ve Ermenistan'ın işgali altındaki Dağlık Karabağ'ın Hankendi kentinde 24-28 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılan, 20'yi aşkın komite ve ofisten 50 temsilcinin katıldığı Taşnaksutyun Partisi Hay Dat (Ermeni Davası) Komite ve Ofisleri'nin konferansında 2020 yılında sürdürülecek faaliyetler arasında Türkiye ile ilgili dikkat çekici kararlar alınıyor.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme