Spor Yazarları Antalya’da Buluştu

TSYD 51. Sporun Zirvesi Semineri'ne aralarında UEFA As Başkanı Şenes Erzik, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in yer aldığı 300'ü aşkın spor yazarı ve gazeteci katılıyor.

Geleneksel olarak düzenlenen TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri,  Antalya Belek’te başladı. Seminere Yazı İşleri Müdürümüz, TSYD Van Temsilcisi İkram Kali’de katıldı.
Belek'teki Gloria Golf Resort Otel'de iki gün sürecek seminere 300'ü aşkın spor yazarı ve gazeteci katılıyor.

Sporun Zirvesi Semineri, geçen yıl hayatlarını kaybeden eski TSYD genel başkanlarından Doğan Koloğlu ve Necmi Tanyolaç  anısına  hazırlanan barkovizyon gösterisiyle başladı.

Seminerin Türk sporu için hayırlı olmasını dileyen TSYD Genel Başkanı Naci Arkan’ın  açılış konuşması sonrası Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı  sporun içinden geldiğini belirterek, "Uzun yıllar futbol hakemliği yaptıktan sonra Şenes Erzik döneminde, kendisinin isteğiyle hakemliği bırakıp MHK'da görev yaptım. Futbolumuzun çıtasının yükselmesi adına son dönemlerde altyapıya verilen önemle çok büyük atılımlar yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, toplantının Türk sporuna önemli katkılar yapacağını söyledi. Antalya'ya gelen turist sayısının 12 milyonun üstüne çıktığını aktaran Akaydın, şu anda spor turizmi anlamında 1400 takımın kamp yaptığını ve bunların da gurur verici olduğunu kaydetti.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Fikret Ünlü de açılışta bir konuşma yaptı. Ünlü konuşmasında spor gibi büyük bir topluluğun doğru yönetilemediğini, sporda yaşanan hataların giderilmesi için Yüksek Spor Konseyi kurulmasını önerdi.

Açılış konuşmaları sonrası sabah oturumunda "Sporda Şiddet Son Bulacak mı?", konulu oturumuna geçildi.  

 Lütfü Özel’in yönettiği otururumda Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdür Mehmet Baykan, UEFA As Başkanı Şenes  Erzik  TFF  1. Başkan Vekili  İcra Kurulu Üyesi   Ufuk Erten, Star  Gazetesi  Spor  Yazarı Güven Taner,  Ankara  Barosu  Spor Hukuk Kurulu Üyesi Vansesi  Gazetesi yazarlarından  Av. Gaye Gurur Günal  ve Serdar Ali Çeliker    şiddet,  doping,  ceza  sistemi,  statlarda  uygulanması  düşünülen e  bilet uygulaması, güvenlik, 6222  sayılı yasa, ırkçılık  konularında  görüşlerini  dile  getirdiler.

 

Bakmadan Geçme