Spor Toto Süper Lig'de devrim!

Teknik direktörlerin çalışma prensipleriyle ilgili bu tarihi adımın ülkemizde sık sık gündeme gelen ve krize yol açan bu sezon da G.Antepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın istifasının hemen ardından Bursaspor'un başına geçmesiyle cereyan eden olayın ardından gündeme geldiği ortaya çıktı… Birliğin bundan önceki son toplantıda gündemine aldığı ve pazartesi günü daha geniş kapsamlı tartıştığı bu devrim niteliğindeki kararla ilgili bir komisyon çalışması yapılmasına karar verildiği öğrenildi.


Zirveye katılan tüm kulüpler teknik direktör talimatında yer alan "Teknik adamlar aynı sezon içinde en fazla iki kulüp adına tescil edilebilir (çalıştırabilir)" maddesinin, "Teknik adamlar aynı sezon içinde sadece bir kulüp adına tescil edilebilir (çalıştırabilir)" şeklinde değiştirilmesi konusunda hem fikir oldular. Zirveye katılan kulüp başkanları ve temsilcileri bu durumun Türkiye'de teknik adam anlamında yeni yüzlerin ortaya çıkmasına sebep olacağı vurgusunu yaparak değişimi ciddi destek gösterdiler.


Bu zirvenin ardından ilk olarak Türkiye Antrenörler Derneği Başkanı İsmail Dilber ile bir araya gelecek olan Kulüpler Birliği çalışma komisyonu daha sonra TFF yetkilileriyle konuyu masaya yatıracak. Şu anda Avrupa liglerinde teknik adamların bir sezonda sadece bir takım çalıştırma prensibinin sadece İspanya ve İtalya'da olduğunu belirten yetkililer istedikleri talimat taslağının en geç bir ay içinde netleşeceğini belirttiler.


Hazırlanmak istenen yeni taslağa göre, "Bir teknik adam bir sezon içinde sadece bir takım çalıştırabilecek. Teknik adamların görevine son verildiğinde sözleşme bitimine kadar alacağı ücret sözleşme şartlarında olduğu şeklinde kendisine ödenecek. Bu ödeme süresinde yeni bir takım aldığı takdirde ödeme sona erecek.


Burada Türkiye Futbol Federasyonu teknik adamlara güvence verecek. Teknik adamlar bu şekilde sözleşme imzaladığında tüm parasını garanti altına almış olacak. Yine yeni talimata göre Süper Lig'de bir takımda yardımcı hoca olarak çalışan bir antrenör aynı ligde aynı sezon içinde birinci hoca (teknik direktör) olarak ikinci bir takımda çalışabilecek. Yine alt ligde görev alan bir teknik adam aynı sezon içinde üst ligden bir takıma gidebilecek. (PTT 1.ligden Süper Lig'e) Ancak üst ligden görev yapan bir teknik adam aynı sezon içinde alt ligden de bir takıma gidemeyecek (Süper Lig'den PTT 1.Lig'e).


"TÜFAD BAŞKANI DİLBER "BİZE HENÜZ GELMEDİ"
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı İsmail Dilber Kulüpler Birliği Vakfı'nın gündeme getirdiği bu düşüncenin henüz kendileriyle paylaşılmadığını belirterek, "Sanıyorum kısa zaman içinde bu konuda düşüncelerini bize aktaracaklardır. Biz de deniyim ve tecrübemizle bu işe katkı sağlamaya çalışırız. Çünkü UEFA ve bizler bu konuda sürekli bir çalışma içindeyiz. Sürekli bizlerden onlara onlardan bize bilgiler gidip geliyor. Daha yeni 8 avrupa ülkesinin antrenörler derneği bir araya geldik. Bu bir sezonda bir takım çalıştırma prensipleri de gündemlerimizden biriydi.Bunun farklı versiyonları olur. Federasyonumuz kulüpler ve antrenörler bir araya gelir Türk futbolu için hangisi yarar sağlayacaksa onun altına imza atarız" dedi.

Bakmadan Geçme