SP'Lİ ERBAŞ: SEÇİMLERDEN ÇEKİLEBİLİRDİK

BDP ve AK Parti’nin yerel seçimlerde oy kaybına uğrayacağını vurgulayan Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fethullah Erbaş: Yerel seçimler öncesi yaşanan gergin hava devam etseydi seçimlerden çekilebilirdik.

Fazıl ERÜŞ

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fethullah Erbaş, SP Van İl Başkanı Özay İlhan ve beraberindekiler gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular. Bu yerel seçimlerin diğer seçimlerden çok farklı olduğunu belirten Erbaş, partilerde, seçmenlerde seçim heyecanının olmadığını kaydetti.

VATANDAŞ AK PARTİ VE BDP’YE MECBUR EDİLİYOR

AK Parti ve BDP’yi eleştiren Erbaş”  Sanki bu şehirde sadece iki parti yarışıyor gibi bir algı oluşturuluyor.  Vatandaş AK Parti ve BDP’ye mecbur ediliyor. Bu vatandaşın özgür iradesine, tercihine ve demokratik anlayışa baskıdır, müdahaledir.   Siyaseten bunu yanlış buluyoruz” dedi.

AK PARTİ CESARETLİ DAVRANAMADI

Vatandaşların mevcut belediyeden memnun olmadığını söyleyen Erbaş, “Belediye hizmette başarılı olamadı. Başkan Bekir Kaya bir yıla yakın ceza evinde kaldı. Büyük bir hizmet eksikliğine neden oldu.  Daha sonra kendi aralarında yolsuzluk iddiaları ortaya atıldı. Bu sorun hala devam ediyor.  AK Parti yönetimi belediyenin borcunu açıklayamadı. Bu borcu biz açıkladık. Belediye bizim sorumuzdan sonra borcunun olmadığını açıklasa bile bundan kimse tatmin olmadı. Ama bizim için konu kapanmıştır. Bu nedenle BDP’nin yerel seçimlerde büyük oy kaybına uğrayacağını düşünüyorum” diye ekledi.  

SEÇİM HEYECANI YOK

Yerel seçimlerin daha önceki yıllarda yapılan diğer seçimlerden çok farklı olduğunu belirten SP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fethullah Erbaş, “Eskisi gibi seçim heyecanını yaşamıyoruz. BDP başta olmak üzere diğer partilerde de seçim heyecanı yok. Ayrıca yerel seçimler öncesi toplumda gergin bir hava oluştu.   Gergin hava, saldırılar devam ederse SP  olarak seçimlerden çekilebiliriz. Bu ifademizi bizzat ben Mazlumder’e ilettim. Mazlumder’de bu mesajımızı BDP’ye iletti.  Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’da bu mesajımızdan sonra tabanına olaylar devam ederse belediye başkan adaylığından geri çekileceği mesajını verdi. Biz seçimlerden çekilseydik BDP için sıkıntı olurdu. BDP Avrupa’dan tepki alırdı” diye belirtti.

SAVAŞTA HER ŞEY MUBAHTIR

AK Parti ile Cemaat arasındaki çatışmaya da değinen Erbaş, hükümetin cemaat karşısında pes ettiğini ifade eden Erbaş, “Hem ekonomi yönden hem de inanç yönünden cemaat çok güçlü bir yapılanmadır. AK Parti’nin ömrü bitmiş, miladı dolmuştur. SP’nin ise Van’da teşkilatı inanılmaz derecede sağlamdır.  Bu nedenle yerel seçimlerde Bahçesaray, Gevaş, Erciş ve Çatak’ta iddialıyız” şeklinde konuştu.

YER YETİM TAŞ ATIYOR

Seçim otobüsüne yapılan taşlı saldırıyı da kınayan Erbaş ”  SP otobüsümüzün camları kırıldı. Bu yanlıştır. Baskıyla, korkuyla seçim çalışması yapılmaz. Bırakın herkes kendi tercihini özgür iradesiyle kullansın. Taşlı saldırıyı yapanlar yer yetim, çoluk çocuktur” dedi.

Bakmadan Geçme