Soygun ve Rehine Krizi Sona Erdi

Van'da soygun amacıyla girdiği banka şubesinde 9.5 saat rehinelerle birlikte kalan soyguncu polise teslim oldu.

Van'da soygun amacıyla kamu bankasına soygun amaçlı giren 29 yaşındaki Veysel Y., saat 16.30 sıralarında Van-Erciş karayolu üzerindeki bir bankanın şubesine elindeki pompalı tüfekle güvenlik görevlisini etkisiz hale getirmişti. Olayı duyan rehine yakınları banka şubesi önüne akın etti. İçeride bankada görevlilerini rehin alan şahıs, polisin yoğun çalışmaları sonucu ikna olarak teslim oldu. Şahıs, yoğun güvenlik önlemleri altında emniyete götürülürken, rehineler ise yakınlarının göz yaşları arasında banka şubesinden çıktı.


VAN'DA BANKA SOYGUNU GİRİŞİMİNİN ARDINDAN

Emniyet Müdürü Karaaslan, soygun amacıyla girdiği kamu bankasında personeli rehine alan Veysel Y., 9.5 saat sonra sürdürülen görüşmeler sonunda ikna edilerek teslim olduktan sonra konuyla açıklamalarda bulundu. 
Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, olayın ailevi problemlerden kaynaklandığını ve Veysel Y.’ın bundan dolayı bunalıma girdiğini söyledi. Rehinelerin hiç bir yara almadıklarını da belirten Karaaslan, "Sabırlı davrandık. Meslektaşlarımızın ve avukatın uzun süren ikna çabaları sonuç verdi ve kendiliğinden teslim oldu. Üzerinde bomba görünümü verdiği bir düzenek, bir kuru sıkı tabanca, bir pompalı tüfek ve güvenlik görevlisinden aldığı tabanca vardı. Ayrıca içerde 10 rehine bulunuyordu. Bunlardan 3'ünü serbest bırakmıştı. Geri kalan diğer 7 rehine ise yara almadan kurtuldu. Görev yapan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Gözaltına alınan Veysel Y. hakkında ise soruşturma başlatıldığı belirtildi.


VAN'DA BANKA SOYGUNU GİRİŞİMİ SONRASI ZANLI, SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

 Van´da soygun amacıyla girdiği kamu bankasında personeli rehine alan Veysel Y., 9.5 saat sonra sürdürülen görüşmeler sonunda ikna edilerek teslim olduktan sonra sağlık kontrolünden geçirildi. 
Soygun amacıyla kamu bankasına soygun amaçlı giren 29 yaşındaki Veysel Y., saat 16.30 sıralarında Van-Erciş Karayolu üzerindeki bir bankanın şubesine elindeki pompalı tüfekle güvenlik görevlisini etkisiz hale getirmişti. Yaklaşık 9,5 saatlik ikna sonucu teslim olan zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında kurşun geçirmez yelek giydirilmiş olarak Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlı aynı güvenlik önlemleri altında zırhlı araca konularak, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Bakmadan Geçme