SORUNLARA KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şube Başkanlığına seçilen Faruk Görünüş, kentin sorunlarına kayıtsız kalmayacaklarını belirterek, 'İMO yönetimi olarak, insan odaklı ve bilgi odaklı çalışmalar yürütecek, bilime yatırım yapacak ve bir parçası olduğumuz kentimizin sorunlarına kayıtsız kalmayarak, samimi ve yapıcı tavrımızla çözümler üretecek etkin bir mühendislik hizmeti anlayışıyla yola çıkıyoruz' dedi.

Rıdvan Can

 

İMO 15. Dönem Van Şube Başkanlığına seçilen Faruk Görünüş gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Programa İMO Van Şube Başkanı Faruk Görünüş'ün yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Delal Akdoğan, Fırat Durmaz, Suat Sala, Ayhan Keve, Sekreter üye Mikail Atik, Sayman üye Baran Bulut Balkan ve gazeteciler katıldı.

 

"İnsan odaklı çalışmalar yürüteceğiz"

İnşaat Mühendisleri Odası Van Şubesi'nin, 15.Dönem Yönetim Kurulu Seçimlerinin tamamlandığını belirten İMO Van Şube Başkanı Faruk Görünüş, "Dört adayın yarıştığı seçimin, İMO Van Şubesi tarihinin en yüksek katılımlı seçimi olması, kentimizde saygın ve güçlü bir sivil toplum örgütü olan İnşaat Mühendisleri Odası'nın önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Kentimiz ve üyelerimiz bilmelidir ki, yönetimini üstlendiğimiz bu süre içerisinde, bütün üyelerimizle dayanışma içinde olacak ve üyelerimizin mesleki çalışmaları ve yetkilerini kullanmaları sürecinde, karşılaşacakları her türlü onur kırıcı davranışlara karşı meslektaşlarımızın yanında olacağız. Üyelerimizin yeni istihdam ve çalışma alanlarını geliştirecek her türlü çalışmaya katkı sunmak bizim öncelikli görevlerimizden olacaktır. Bizler, İMO yönetimi olarak, insan odaklı ve bilgi odaklı çalışmalar yürütecek, bilime yatırım yapacak ve bir parçası olduğumuz kentimizin sorunlarına kayıtsız kalmayarak, samimi ve yapıcı tavrımızla çözümler üretecek etkin bir mühendislik hizmeti anlayışıyla yola çıkıyoruz" dedi.

 

"Güçlü bir sivil toplum örgütü anlayışıyla hareket edeceğiz"

Kentin sorunlarına kayıtsız kalmayacaklarını kaydeden Görünüş, "Gerek yapacağımız meslek içi eğitimlerimizle, sosyal ve kültürel aktivitelerimizle, gerek seminer, panel, sempozyum, kurslar, teknik gezilerimizle ve gerekse mesleğimizi seçmiş ve devam ettirecek olan genç meslektaşlarımıza, daha üniversite sıralarında sahip çıkmak amacıyla kurulan Genç İMO çatısı altında, mesleği sevdirmek, öğretmek geliştirmek ve bizden sonra gelecek meslektaşlarımıza örnek teşkil edecek bir anlayış içerisinde olacağız. Bizler insan odaklı çalışan, dili bilimin dili olan, yaşadığı kentin sorunlarına kayıtsız kalmayan, çözüm önerileri sunan ve sürekli üreten bir topluluk olarak, arkamıza aldığımız bin 700 civarında üyemizle, kentimize hizmet için gönüllü olarak ve mesleğini severek hareket eden, gücünü bilimden ve teknikten alan, güçlü bir sivil toplum örgütü anlayışıyla hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

"Toplumda çok önemli bir yere sahibiz"

İnşaat Mühendisleri Odası'nın toplumdaki önemine değinen Görünüş, "Kuracağımız Yapı Denetim Komisyonu, Kamu ve Özel Sektör Çalışanları Komisyonu, Afet Riski Altındaki Alanlar ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu, Yapı Malzemeleri Komisyonu, Kadın İnşaat Mühendisleri Komisyonu, Mesleki Denetim Komisyonu, Mesleki Etik Komisyonu, Sosyal Sorumluluk Proje Komisyonu, Genç İMO Komisyonu, Kıyı ve Deniz Komisyonu, İmar ve Şehircilik Komisyonu, Bilirkişilik Komisyonu, Ulaşım Komisyonu, Meslek İçi Eğitim Komisyonu, Geoteknik Komisyonu, Su Yapıları Komisyonu ve Yapı Malzemeleri Komisyonlarına, bütün üyelerimizi dahil etmek, kentimizin sorunlarına akılcı ve yapılabilirliği tartışma götürmez çözüm önerileri sunmak, takip etmek, uygulanması için çabalamak, bizlerin kırmızı çizgisi olacaktır. Kamu ve özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın özlük haklarının korunması ve yasaların belirlediği en üst düzeyde ücret almaları için çalışmalar yapacak olan yönetimimiz, toplumda çok önemli bir yere sahip olan İnşaat Mühendisi itibarının korunması ve yükseltilmesi noktasında, çok önemli görevler üstlendiğinin bilincindedir. Meslektaşlarımızın yeri ve öneminin kamuoyuna anlatılması, görsel ve yazılı basında mesleğimizle ilgili konularda toplum bilincinin geliştirilmesi, yapacağımız çalışmalarda kentimizin ve meslektaşlarımızın bilgilendirilmesi, haberdar edilmesi kapsamında, basını çok önemsiyor ve bu bağlamda medya ilişkilerimizi geliştirerek daha etkin bir rol alacağımızı belirtmek istiyoruz. İnşaat Mühendisleri Odası Van Şubesi olarak, yeni yönetim kurulumuzun kentimize ve üyelerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diler, bütün üyelerimize çalışma hayatlarında başarılar dileriz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme