SONUNDA ONLARDA YIKILIYOR

2011 depreminde ağır hasar alan, mahkemeye yıkılmaması için müracaat eden, daha sonra mahkeme başvurusunu geri çeken 2 Nisan Caddesi üzerinde bulunan Öz Kent, Öz Yap Siteleri yıkılmaya başlandı. Evleri yıkılan vatandaşlar TOKİ Kentsel Dönüşüm kapsamında evlerinin yeniden yapılmasını istiyor.

Fazıl ERÜŞ

2 Nisan Caddesi güzergâhında yer alan 1990’lı yıllarda yapılan Öz Kent ve Öz Yap Siteleri yıkılmaya başlandı.  Sitelerde evleri bulunan vatandaşlar, ağır hasar raporu verilen evlerinin yıkılmaması için önce mahkemeye başvurduklarını,  daha sonra konut sahipleri arasında yapılan değerlendirme ve varılan anlaşma ile mahkeme başvurusunu geri çekilerek sitelerin yıkılmasını uygun gördüklerini söylediler.  Konut sahipleri, “ AFAD tarafından yapılan teknik incelemelerden sonra binalarımıza ağır hasar raporu verildi.   Site yönetimi olarak çıkan rapora İdare Mahkemesi nezdinde itiraz davası açtık. Bu arada binalarımızın durumunu özel firmaya incelettik. Sonuçlar aynı doğrultuda çıktı.  Ağır hasarlı binada oturulamayacağı ve beklemenin de bir anlamı olmayacağı düşüncesiyle site genel kurulunda alınan karar ile binalarımızın yıkımına karar verdik.  Özel yıkım firması tarafından binalarımız yıkılıyor ” dediler.

TOKİ Kentsel Dönüşüm kapsamında evlerimizi yeniden yapsın

Evlerinin yıkılmasından, sosyal düzenlerinin bozulmasından büyük üzüntü duyan vatandaşlar,”  Bu evlerde anılarımız, güzel komşuluk ilişkilerimiz vardı. Evler insanların çalışarak, uzun emekleri sonrası kazandığı birikimlerle yapılmıştı. Genelde memur, esnaf, orta gelirli insanlar burada oturmaktaydı. Ama herkes mutluydu. 2011 depremi hepimize bir ders olmalıdır. Bundan sonra inşallah depreme dayanıklı binalar yapılır. Bu sitede yaşayan vatandaşlar şimdi ekonomik ve sosyal anlamda mağdur duruma düştü. Bu nedenle yetkililerin TOKİ Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında evlerimizi yeniden yapmalarını istiyoruz.  Şehir merkezinde bu durumda olan sitelerin arsalarının fırsatçılara kelepir olarak satılmasının önlenmesi için Devlet vatandaşına sahip çıkmalıdır” dediler.

Bakmadan Geçme