Sirenleri Bu Kez Mutluluk için çaldılar

Van'ın Çatak ilçesinde dünya evine giren çiftin düğün törenine katılan polisler, konvoyda çaldıkları sirenlerle çiftin mutluluğuna ortak oldu.

Bölgede uzun yıllar devam eden terör olaylarının çözüm süreci kapsamında atılan adımlarla son bulması, özellikle terörün yoğun olduğu yerleşim yerlerinde görevli güvenlik güçleri ile vatandaşlar arasında köprü kurdu.

Çatak ilçesinde Abdülgani ve Narime Batıbey çiftinin düğün törenine davet edilen İlçe Emniyet Amirliğinde görevli polisler, mevlitli yapılan düğünde gelini evinden almaya giden davetlilerle konvoy oluşturdu.

Konvoya "akrep" tabir edilen zırhlı araçlarla katılan polisler, çaldıkları sirenlerle çiftin mutluluğunu paylaştı.

İlçe Emniyet Amiri Yılmaz Tamtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge insanına hizmet için görev yaptıklarını belirterek, vatandaşların hem kötü hem de iyi günlerinde devletin şefkat elini kendilerine hissetirmeye çalıştıklarını söyledi.

Düğüne zırhlı araçlarla katılan polisleri gören vatandaşların mutlu olduğunu vurgulayan Tamtürk, "Kaymakamımız Kerem Süleyman Yüksel'in teşviği ve desteğiyle yaptığımız bu etkinliği, bundan sonrada bölgemizi huzurun ve kardeşliğin en çok yaşandığı bir yer olarak anılması için sürdüreceğiz"  dedi. 

Bahçelievler Camisi Yardımlaşma Derneği Başkanı Selim Akdeniz de ülkede bundan böyle kan ve gözyaşı akmasını istemediklerine değinerek, "Düğün konvoyuna polislerin zırhlı araçlarla eşlik etmesi herkes tarafından olumlu karşılanmıştır. Devlet millet kaynaşmasının en büyük göstergesidir. Özellikle son yıllarda bölgemize duyarlı kaymakam ve kurum amirlerinin atanması birlikteliğimizi daha da güçlendiriyor" diye konuştu.

Damadın babası Şehmuz Batıbey ise ilçede görevli polislerle mutlu günlerinde bir arada olmaktan memnuniyet duyduklarını bildirerek, "Geçmişte insanlar polis araçlarını, siren sesini duydukları zaman mutlaka olay çıkacağını düşünüp kaçacak yer ararlardı. Şimdi ise yaşanan barış ortamıyla polis araçları ve siren sesleri mutluluğumuza eşlik ediyor. Bizi mutlu günümüzde yalnız bırakmayan polislerimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme