ŞİİRLİ TÜRKÜLÜ İFTAR PROGRAMI

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala Van’ın aşıkları, ozanları, şairleri ve gazetecileri Van Gölü sahilinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.
Van’ın turizm bölgesi olarak bilinen Amik sahilinde gerçekleşen ve yaklaşık 60 kişinin katıldığı iftar programında, aşıklar atıştı, ozanlar türkü söyledi, şairler ise şiir okudu. Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Van Şubesi tarafından düzenlenen iftarla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Van Şube Başkanı Bişar Ulutaş, kalabalık kitleler halinde gerçekleştirdikleri gezi programları sayesinde ilin tarihi ve turistik bölgelerini tanıtmaya çabaladıklarını dile getirdi. Van’ın, bölgenin ve ülkenin tarihi-turistik yerlerini gezerek tanıtmayı amaç edindiklerini anlatan ABYB Şube Başkanı Bişar Ulutaş, “Son 7-8 yıldır kalabalık kitleler halinde gezi organizasyonları düzenliyoruz. Daha önceleri Van Sanatçılar Derneği olarak düzenlediğimiz bu gezileri, 3-4 yıldır ABYB Şubesi olarak düzenliyoruz. Van’da bulunan tarihi turistik bölgelerin yanı sıra bölge ve ülkenin farklı şehirlerine gidiyoruz. Gittiğimiz yerleri görsel, işitsel ve yazılı basın aracılığıyla tanıtmaya gayret ediyoruz. Bugüne dek Van’da Akdamar Adası, Adır Adası, Çarpanak Adası, Keşiş Gölü, İnköy, Altınsaç, İşkirt, Ayanıs, Amik, Hoşap Kalesi, Muradiye Şelalesi, Çatak Kanisipi gibi tarihi ve turistik bölgelere gittik. Yine Bitlis, Muş, Hakkari, Ağrı gibi yakın bölgelerin tarihi-turistik bölgelerini gezdik. Erzurum, Bayburt, Gümüşhane güzergahından Karadeniz turu düzenleyerek, Trabzon, Rize, Samsun, Ordu, Giresun, Tokat, Amasya gibi şehirleri gezdik. Önceki yıllarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne gezi programları organize ederek Adıyaman, Mardin, Diyarbakır şehirlerimizi dolaştık. Üyelerimizin bu illeri tanımasını sağladığımız gibi, düzenlenen bu gezileri ildeki yerel televizyonlar aracılığıyla kamuoyuna duyurarak bu şehirlerin de tanıtımını yapmaya gayret ettik” diye konuştu.
2013 yılının Ramazan ayındaki ikinci iftar programını sahilde gerçekleştirdiklerini söyleyen ABYB Şube Başkanı Ulutaş, önceki hafta tarihi Ayanıs Kalesi eteklerinde düzenledikleri iftar programından sonra, ikinci iftar programını da bölge halkının Amik olarak ifade ettiği Yeşilsu’da düzenlediklerini belirtti. Şiirli ve türkülü olarak düzenlenen iftar etkinliğinin oldukça renkli geçtiğini anlatan Ulutaş, “İftar programımızda Aşık Mehmet Akçay ve Kazım Gülle irticalen atıştı. Halk müziği sanatçılarımız Seyfettin Zırhlıoğlu ve Menderes Balkaya ise Van türküleri seslendirdi. Şairlerimiz Orhan Demirtaş ve Fuat Arpa şiirler okudu. Cafer Karakoç ve Ekrem Babier ise uzun hava ve gazeller okuyarak programa renk kattı. İftar öncesi Kamil Koyuncu hocamız eşliğinde dualar okuduk. İftar sonrası yüzüldü ve bazı arkadaşlarımız yüzme yarışı yaptı. Kılınan namazların ardından yeniden türkü ve şiir faslına geçildi. Etkinliğimiz geç saatlere kadar devam etti. Sahilde ayrılmadan önce temizlik yaptık ve toplanan çöpleri yaktık. Önümüzdeki süreçte benzer etkinlikler düzenlemeye gayret edeceğiz” diye konuştu.
Amik sahilinde düzenlenen programa İl Kültür Turizm Şube Müdürü Fahreddin Karakoç, Van Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı M. Nuri Acar, İskele Öğretmenevi Müdürü Cihat Aras, Erciş SGK İlçe Müdürü Mehmet Karakoç, işadamı Orhan Sofuoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
vanhaber, van, haber, van haber, van haber

Bakmadan Geçme