ŞİİR YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Vansesi Gazetesi'nin katkılarıyla her hafta gazetede yayımlanan Van Gölü İncileri Edebiyat Sayfası, Tutku Radyo ve Radyo Tamara'nın organizasyonuyla gerçekleştirilen Uluslararası 'Şehr-i Van'a Şiir Yakışır' şiir yazma yarışması ödül töreni ve şiir dinletisi gerçekleşti.

Vansesi Haber Merkezi

“Şehr-i Van’a Şiir Yakışır” sloganıyla İpekyolu Gençlik Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen şiir yarışmasına Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, şairler ve davetliler katıldı.

Herhangi yaş sınırlaması, şehir veya bölge sınırlaması olmadan yurt içi ve yurt dışından katılımlarla en küçüğü 9 yaşında, en büyüğü 79 yaşında olan ve 5’i yurt dışından gönderilen 625 kalemin şiiriyle yarışma tamamlandı. 25 başvuru uygun şartları taşımadığından değerlendirmeye alınmadığı yarışmada 20 katılımcı ilk ve ortaokul seviyesinde katılımcı oldukları için eserleri yarıştırılmadan, teşvik amaçlı katılım belgesi ve kitaplarla ödüllendirildi. Geriye kalan şiirler içerisinde 105 eser finale kaldı ve bunlar içerisinde 30 eser puanlamaya tabi tutularak jüri üyelerinin takdiriyle ilk on dereceyle ödüllendirildi.

Yarışmanın birincisi Esyaz adlı şiiriyle Ankara’dan başvuru yapan M. Furkan Demiradam, yarışmanın ikincisi Şiir Suretinde İşaretler şiiriyle İstanbul’dan başvuru yapan İsmet Kanber ve yarışmanın üçüncüsü de Cennet Kokusu şiiriyle Diyarbakır’dan başvuru yapan Mustafa Ayyürek kazandı. Van’dan yarışmaya katılan Zelal Kıran ‘Şiirim Sensin’ adlı şiiriyle mansiyon ödülü aldı.

Prof. Dr. Zeki Taştan, Müştehir Karakaya, Orhan Demirtaş, Şükrullah Yavuzer, M. Salih Geçken, Mustafa Işık, Nuran Demirhan ve Zeynep Özdemir’in jüri üyeliği yaptığı yarışmada dereceye giren şairler ve jüri üyeleri şiirler okudular.

Açılış konuşması yapan Mustafa Işık, “Bu yarışmayı düzenlememizde amacımız “Şehr-i Van’a Şiir Yakışır” sloganıyla Van’ın 103. Kurtuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında şairlerin şiirleriyle etkinliklere renk katmasını sağlamak ve şiir yazma yolunda yeni kalemleri keşfetmekti. Bu anlamda Van’ımızı gerek ulusalda gerekse uluslararası alanda şiirle tanıtmaya katkımızdan dolayı mutluyuz. Ayrıca dereceye giren şairlerimizin ilk ödüllerini bizimle kazanmaları yarışma amacımıza olumlu anlamda katkı sunmuş oldu” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme