Semt poliklinikleri neden açılmıyor?

Esnaflar,  Tüccarlar,  Sanayiciler,  İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler,  Çiftçiler, İşsizler,  Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler,  Şoförler,  Yolcular, Hastalar,  Doktorlar,  Sporcular.  Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar,  Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler.  Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım,  Anlatın duyuralım.  
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ  İletişim: 05064790559 [email protected]

facebook: vansesi gazetesi

Tiwitter: VANSESIGAZETESI

Uzak mahallelerden hastanelere ulaşmakta sorun yaşayan vatandaşların şikâyetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Köşemi arayan vatandaşlar, hastanelerin çok uzakta olduğunu, basit bir hastalık için bile iki araç değiştirerek ancak gidebildiklerini söylediler. Vatandaşlar soruna çözüm bulunmasını isteyerek şunları söylediler:  “ Deprem sonrası ilimizde bulunan hastaneler yıkıldı.  Şimdi hizmet veren iki hastane var. Biri Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi diğeri ise Üniversite Araştırma hastanesi. Hastaneler 10-  15 kilometre uzakta.  Vatandaş olarak iki yıldır mağduriyet yaşıyoruz. Deprem sonrası ilimizde en büyük sorun sağlık alanında yaşanmaktadır.  Eskiden hastaneler merkezde olduğu için kolaylıkla hastanelere gidebiliyorduk. Hastanelerin şehrin dışına çıkarılması,  yeni hastane ihtiyacı bizleri ciddi anlamda sıkıntıya sokmaktadır. Ya özel hastanelere gideceksin ya da uzak hastanelere. Şehrimizin belli semtlerinde hastanelere bağlı semt poliklinikleri açılmasını istiyoruz.  Van’ın buna çok acil ihtiyacı var.”

Sağlık İl Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği,  YYÜ Üniversitesi Tıp Fakültesi bu şehirde semt poliklinikleri ihtiyacını neden göremiyorlar? Lütfen bu soruna çare bulun. Vatandaşa yazıktır,  günahtır. 

Bakmadan Geçme