Selahattin Demirtaş'tan ilk açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

DEMİRTAŞ HDP'LİLERİ UYARDI   

Twitter hesabından açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Lütfen hiçbir arkadaşımız görev yerini terk etmesin. Kutlamalar için sokağa çıkılmasın. Sevinmeyi hepiniz hak ediyorsunuz ama henüz değil" dedi.

DEMİRTAŞ HÜRRİYET'E KONUŞTU

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçimlere ilişkin ilk yorumunu Hürriyet’e yaptı. Seçimleri İstanbul’da izleyen Demirtaş, “Biz yaklaşık yüzde 12-13 oy bekliyorduk. Beklendiğimiz gibi çıktı. Sonuçlardan memnunuz” dedi.

HDP'Lİ SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN AÇIKLAMA  

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder kesin olmayan seçim sonuçlarına ilişkin,  "Şu an itibariyle 80 milletvekili gibi bir sayı ile Meclis’e girmenin eşiğinde bulunuyoruz. Bu sonuçlar hoyratlığa karşı demokrasinin, zulme karşı özgürlüğün, şımarıklığa karşı tevazuun, savaşa karşı barışın zaferidir. Bütün Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"BÜTÜN YURTTAŞLARIMIZDAN İKİ RİCAMIZ VAR"

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Bütün yurttaşlarımızdan iki ricamız var. Birincisi partimiz bugün kesinlikle kutlama yapmayacak. Sonucu provoke etmek isteyenlerin eline herhangi bir mazeret vermemiz gerekiyor. Diğer ricamız, il, ilçe seçim kurullarını son sonuç açıklanana kadar hiçbir görevlimizin terk etmemesi gerçeğidir. Bizim aldığımız oyda bize emanet edilen oylar olduğu gerçeğini çok iyi biliyoruz. Hiç aklımızdan çıkarmayacağız. Sağ olsunlar var olsunlar" diye konuştu.

Bakmadan Geçme