• Haberler
  • Sağlık
  • Şeker tüketimi tüm diş sağlığımız üzerinde 'yıkıcı' bir etkiye sahiptir

Şeker tüketimi tüm diş sağlığımız üzerinde 'yıkıcı' bir etkiye sahiptir

Bir ağız sağlığı araştırması, tüm dünya üzerinde şeker tüketiminden kaynaklanan ve gittikçe kötüleşen diş sağlığına acilen müdahale etmek için en üst düzeyde önemli değişiklikler yapılması gerektiğini söylüyor.

Şeker tüketiminin çocukların diş sağlığı üzerindeki etkileri hafife alınmamalıdır. Sekiz yaşındaki çocukların yarısı dişlerinde görünür bir çürüme sinyali ve çocukların üçte biri diş çürüğü bulguları ile okula başlıyor. Bu rakamlar endişe vericidir ancak maalesef şekerin diş sağlığı üzerindeki etkisiyle buzdağının sadece ucu daha fazladır.

Diş çürüğü, çocukların diş hastanesi ziyaretlerinin bir numaralı nedeni ve gıda / içecek endüstrisini tamamen suçlanamamasına karşın sorumluluğun büyük bir bölümünü almak zorundadırlar. Kesin eylemler kısa sürede hayata geçirilmezse, Sadece çocukların değil, diş sağlığımız için yıkıcı sonuçlarla karşılaşılmaya devam edilecektir.

Diş çürüğü, şeker plaktaki bakterilerle reaksiyona girdiğinde olur. Bu, dişlere saldıran asitleri oluşturur ve bu koruyucu tabakayı yok eder. Bunun bir çok kez gerçekleşmesinden sonra, diş minesi parçalanarak bir delik oluşturabilir veya "çürük" oluşturabilir. Diş çürüğü neredeyse her zaman dolgulara neden olur ve genellikle ardından kanla tedavisi ve sonrasına diş kaybına neden olabilir.

Erken diş çürümesinin belirgin belirtileri olmayabilir, ancak diş hekimleriniz dişlerini incelediklerinde bir çürüğü erken evrelerinde bulabilirler. Küçük çukurların gelişmiş çürümelere kıyasla tedavi edilmesi çok daha kolay olduğundan, diş hastanesi hekimlerimlerinizi düzenli olarak ziyaret etmenizin nedeni budur.

Alkolsüz İçecekler için şeker karşısında her zamankinden daha fazla mücadelede halkın ilgisini çekiyor ve önemli değişiklikleri zorlamak için bu platformları kullanmamız gerekiyor. Gerekli değişiklikleri yapmak için gıda ve içecek endüstrisine güvenemiyoruz - daha radikal harekete ihtiyaç var.

British Dental Health Foundation tarafından onaylanan şekerle mücadele kapsamında ana hatları verilen önlemler şunlardır:

İlave Şeker içeren her meşrubatta litre başına vergi.
Devlerin yiyecek ve içecek endüstrisinin yasal olarak takip etmesi gereken kuralları belirlemesi
Kurallara uymayab herhangi bir gıda ve içecek şirketi için uygulanacak cezalar.
TV'de önemsiz gıda pazarlamasını yasaklayan düzenlemeler
Yayınlanmamış tüm medyaları kapsayacak şekilde abur cubur üzerine daha sağlam dijital pazarlama yönetmelikleri oluşturulması.
Tüm ambalajlarda trafik ışık etiketlemesi yapılması
Paketin önündeki şeker içeriğinin gösterilmesi
Çocuk Diş Hekimliği hakkında daha fazla bilgi için http://www.dishastanesi.co/cocuk-dis-hekimligi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme