Şehrimiz İdeolojiye Kurban Edilmesin

Yerel seçim yarışının Van’a yakışır bir şekilde geçmesi gerektiğini belirten Van Protestan Kilisesi ruhani önderi Vahit Yıldız, başkasından saygı bekliyorsak önce biz saygı göstermeliyiz dedi.

Fazıl ERÜŞ

Van Protestan Kilisesi ruhani önderi Vahit Yıldız seçim sürecinin Van’a yakışır bir şekilde geçmesi gerektiğini söyledi. Yıldız, “ Bütün partilerin başkan adaylarının kendilerini özgürce ifade edebilmeleri gerektiğine inanıyorum. Başkasından saygı bekliyorsak önce biz saygı göstermeliyiz. Belediye başkan adaylarımız tatlı bir rekabet ile yarışmalıdır. Adaylarımız kendilerini doğru anlatmalıdır. Birbirleri üzerinde siyaset yaparak değil, projelerini anlatarak oy istemeleri gerekiyor.  Son günlerde yaşanan gergin havayı dostça ve kardeşçe sevgi yoluna yaraşır tutum ile aşmalıyız. Seçimlerin şehrimize hayırlı olmasını, şehrimize bereket, halkımıza esenlik getirmesini yüce Rabbimden diliyorum” dedi.

Van’ı vizyon sahibi, çalışkan dürüst insanların yönetmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, “Van artık büyükşehir oldu. Bu nedenle şehirciliği iyi bilen ve bu konuda doğru stratejisi olan adayların seçilmesi dileğimizdir. Tabi ki her şey vizyonla ve planlamayla da bitmiyor. Van şehri için kendini uzun vade de sorumlu adayan, doğruluğu, dürüstlüğü, hizmeti kendine amaç edinen adaylara da ihtiyacımız var. Çünkü belediyecilik her birimizi, ailemizi, komşumuzu, mahallemizi yakından ilgilendiren yerel hizmettir. Hizmeti ilke edinen başkan adayının kazanması en büyük temennimizdir. Şehrimizin birçok yatırıma ihtiyacı var. Özellikle seçilen adayların şu anda yapılan hizmetlerin devamını sağlayacak ve üzerine etkin yatırımlar yapacak yetenekte ve düşüncede olmaları gerekmektedir. 2011 yılında yaşanan depreme rağmen belediyemiz hizmet etmeye devam etti. Doğru hizmet eden herkese onur hakkını ve teşekkür hakkını vermeliyiz. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde şehrimiz ideolojiye kurban edilmesin. Van halkı birilerini Van’a hizmet edecek adayları seçerse en doğru kararı vermiş olur” diye belirtti.

 

 

 

Bakmadan Geçme