Şehr-i Tuşba'da Şehr-i Ramazan

Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Ramazan ayının dini ve sosyal hayatımızda müstesna bir yeri ve önemi olduğunu söyleyerek, ''Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan’ belediyemizin kurulduğu ilk yıldan itibaren şiar edindiğimiz kardeşlik iftar çadırımızda her gün yaklaşık bin 500 kişiye 4 çeşit sıcak yemek verip rahatsız veya iftar çadırımıza gelemeyecek bir bu kadar yaklaşık 500 aileye de 4 çeşit sıcak yemekleri sefer taslarıyla evlerine teslim edeceklerini'' dedi.

Ramazan ayı dolayısıyla yayınladığı mesajında Başkan Özgökçe, her Ramazan ayında sahur, oruç, iftar, teravih, kandil, mukabele, mahya, kadir gecesi, herbir geceyi ihya, sadaka, fitre, zekat gibi pekçok hikmetlerle dolu külli bir ibadetin yerine getirildiği, Kur'an-ı Kerim'in daha dikkatlice ve daha çok okunduğu, insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü şekilde hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, sevgi ve nimetleri paylaşımının zirveye çıktığı eşsiz bir zaman dilimi olduğunu söyledi. Ramazan ayının birlik ve beraberliğe vesile olduğuna da dikkat çeken Başkan Özgökçe, “Ramazan ayı, Allah'a olan kulluk şuurunu derinden hissettiğimiz, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir aydır. Asırlardır din ile bağını koparmadan sürdüren ve onu manevi hayatının aydınlık bir ışığı kılan anadolunun kadir şinas insanı, Ramazan ayının huzur ve esenlik veren derin etkisini nefislerinde, ailelerinde ve toplumlarında yaşamış ve yaşatmış, bu ayı hem dini, hemde içtimai, sosyal ve kültürel hayatları bakımından da canlı bir dönem haline getirmişlerdir” diye konuştu.

Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşturan Yüce Allah’a (CC) hamd ettiklerini belirten Başkan Özgökçe, 17 Haziran 2015 Çarşamba günü ilk teravih namazını kılarak Ramazan ayını idrak etmeye, 18 Haziran 2015 gecesi ilk sahura kalkarak oruca başladıklarını anlattı. Bir yönüyle Kur’an ayı, bir yönüyle nefsin terbiyesi için oruç ayı, bir yönüyle sabır ve şükür, bir yönüyle de iktisat ve bereket ayı olan Ramazanda Kur’an-ı Kerim’i daha çok okumalı ve insanlığa sunmuş olduğu evrensel mesajı anlamak için çok ciddi gayret göstermeli ve aynı zamanda hayatımıza da tatbik etmeliyiz diyen Başkan Özgökçe, ''Unutulmamalıdır ki, nefsi eğitmenin ve terbiye etmenin yolu da bu ayda geçer. Aynı zamanda Ramazan ayı, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin gizli bulunduğu ve herbir gecesini Kadir bilip ona göre ihya edilmesi gerektiğini ve özellikle Ramazanın sabır ve rahmet ayı olduğu gibi aynı zamanda zenginlerin ve hali vakti yerinde olanlar tarafından fakirlerin doyurulduğu ve giydirildiği, yoksulların himaye edildiği, dul ve yetimlere kol kanat gerildiği, bireysel ve toplumsal manada nice iyiliklerin ve güzelliklerin yaşandığı bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bu vesileyle iyiliklerin ve güzelliklerin paylaşılarak çoğaltılması ve yaşatılması temennisiyle, mübarek Ramazan ayının başta Tuşbamıza, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar, iyilikler ve güzellikler getirmesini Cenab-ı Allah’tan (CC) niyaz ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Bereket ayı olan Ramazan ayı boyunca Tuşba Belediyesi olarak Kinyas Kartal Bulvarı Otogar yanın da ‘Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan’ iftar çadırında her gün yaklaşık bin 500 kişiyi ağırlayacaklarını kaydeden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, tüm vatandaşların davetli olduğu iftar çadırında iftar yemeğinin yanı sıra ilahi, dini sohbetler, sinevizyon gösterisi ve çocuklar için çeşitli etkinliklerin yer alacağını kaydetti. Başkan Özgökçe, ''Kuracağımız iftar çadırlarında her gün bin 500 kişiye 4 çeşit sıcak yemek vereceğiz. Ramazan duygusunu doya doya yaşamak isteyen herkesi kardeşlik İftar çadırımıza bekliyoruz. ‘Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan’ iftar çadırına her akşam birçok kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile sivil toplum örgüt temsilcisini konuk etmek ve iftarlarını çadırımızda açacak olan vatandaşlarımızla bir araya getirmek istiyoruz'' dedi.
Başkan Özgökçe, ayrıca maddi durumu iyi olmadığı halde gerek sağlık koşulları gerekse başka nedenlerden dolayı iftar çadırlarına gelemeyen vatandaşların evlerine ise her akşam sefer tasları ile hem iftar hem de sahurda kendilerine yetecek kadar sıcak yemek bırakılacağını vurguladı.

Bakmadan Geçme