ŞEHİT AİLELERİNE VE GAZİLERE YEMEK

Van Valisi Münir Karaloğlu, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü sebebiyle şehit aileleri ve gazilere bir yemek verdi.  
 

 
 
 
Rescate Hotel’de verilen öğle yemeğine Vali Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Van Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, Van Müftüsü Nimetullah Arvas, daire amirleri ile şehit aileleri ve gaziler katıldı. Vali Karaloğlu, protokol masasında yanında oturan ve Cumhurbaşkanlığı tarafından devlet övünç madalyasına layık görülen şehit aileleriyle yakından ilgilendi. Sıcak bir ortamda geçen yemek, Van Müftüsü Nimetullah Arvas’ın dua yapması ile devam etti. Ardından bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, Çanakkale Zaferi’nin 98. yılı ve Şehitler Günü münasebetiyle böylesi bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Şehitlik makamının inançlarımıza göre, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e göre peygamberlikten sonra en yüce en çok övülen makam olduğunu anlatan Karaloğlu, “İşte o yüce makama ulaşmak için bu ülkenin, bu millettin evlatları Doğulusuyla, Batılısıyla, Kuzeylisiyle ve Güneylisiyle Çanakkale’de vatan için, millet için, mukaddes değerlerimiz için, dinimiz, namusumuz ve şerefimiz için şehit oldular. Beraber savaştılar, beraber şehit düştüler. Şimdi de Çanakkale şehitliğinde koyun koyuna beraber yatmaktadırlar. Çanakkale’de o mücadele verilirken ilimizde de yine Ermeni çetelerine ve Ruslara karşı Zeve’de 3 binden fazla günahsız masum vatandaşımız katlediliyordu, şehit ediliyordu. İşte bugün ülkemiz için Çanakkale neyi ifade ediyorsa, ülkemiz için Çanakkale nasıl bir ışık meşalesiyse Van’ımız içinde Zeve şehitliği ve Van’daki diğer şehitliklerdeki şehitlerimizde bizim için, Van için birer ışıktır, birer meşaledir. Dün düşman belliydi; topuyla tüfeğiyle gemisiyle savaşmaya geliyorlardı. Bugün, dün gemileriyle kalabalık ordularıyla yapamadıklarını bugün fitne odaklarıyla fitne merkezleriyle yapmaya çalışanlara karşı da yine bu milletimiz birliğini beraberliğini muhafaza ederek yine Doğulusuyla, Batılısıyla, Kuzeylisiyle, Güneylisiyle bir ve beraber olarak mücadelemize devam ediyoruz. İnşallah bundan da en kısa zamanda galip çıkacak, bu sorunu da tarihin çöplüğüne gömeceğiz. Ben bu vatan için canına seve seve vermiş olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhurbaşkanlığı tarafından devlet övünç madalyası ile ödüllendirilen şehitlerimizin madalyalarını şehit yakınlarına takdim edeceğiz. Sizler, bize şehitlerimizin emanetisiniz. Sizlerin her türlü sıkıntıları için Van Valiliğimiz bünyesinde bir ofis kurduk. Buradaki ofisimiz sizin her türlü sıkıntınızın giderilmesi hususunda çalışacaklar” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Van Valisi Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen devlet övünç madalyasını Bitlis’in Güroymak ilçesinde şehit olan Kamuran Ercan’ın kendi ismini taşıyan çocuğuna verdi. Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ise, Başkale’de mayına basarak şehit olan Ferdi Akman’ın babası Yaşar Akman’a şehit olan oğlu adına devlet övünç madalyasını vermesi ile program sona erdi.
Madalyaların takdim edilmesi sırasında ise, bazı şehit aileleri gözyaşlarını tutamadı.
 

Bakmadan Geçme