SEBZE VE MEYVE FİYATLARI UÇTU

Son günlerde yaşanan yoğun kar yağışı sebze ve meyve fiyatlarına yansıdı. Sebze ve meyve fiyatlarındaki artıştan dolayı manavlarda işler durma noktasına geldi.

Fazıl ERÜŞ

Kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle Sebze ve meyve fiyatlarındaki artış hem manavları hem de vatandaşları olumsuz etkiledi.

Kar yağışı ve soğuk havaların sebze ve meyve fiyatlarını olumsuz etkilediğini belirten Semt Halk Pazarı sahibi Erkan Hallı, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle Mersin ve Antalya’dan yeterli sebze meyve gelmiyor. Bu nedenle elimizde olan sebze ve meyvelerin fiyatları da otomatikman arttı. Bu fiyatları isteyerek artırmıyoruz. Çünkü bizim müşteriler yıllardır bizi tanır.  Fiyatları suni şekilde yükseltmek ahlaki değildir” dedi.

Müşteriler fiyatlardan şikayetçi

Semt Halk Pazarı çalışanı Mehmet Şipal ise, “ Van’da her yıl bu mevsimde sebze ve meyve fiyatları artar. Fiyatların artmasına Vanlılar sanki alışmış. Fiyat artışı bizden kaynaklanmıyor. Sebze ve meyveler bize Mersin’den geliyor. Yoğun yağan kar nedeniyle 3 gündür meyve ve sebze gelmedi. Bu nedenle elimizde kalan sebze ve meyveleri ister istemez pahalı satmak zorunda kaldık” diye konuştu.

Domates fiyatı uçtu

Kar yağmadan önce domatesin kilosunun 1 lira olduğunu ifade eden Şipal, “Şimdi ise 2 liradan satıyoruz. Patlıcan 1.75 kuruş iken 2 lira oldu. Ekonomik durumu iyi olan vatandaşlarımız fiyata bakmadan alıyor. Ama durumu iyi olmayan vatandaşlar ise fiyatlardan şikayetçi oluyor” dedi.

 

Bakmadan Geçme