SANCAR: ÜZERİMİZE DÜŞEN HERŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ

HDP Van İl Başkanlığı olağan kongresi gerçekleştirildi. Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar HDP olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Ortak adalet ve demokrasi mücadelesi için ne yapılması gerekiyorsa, bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da yapacağız dedi. HDP Van il Eş Başkanlıklarına Fikret Doğan ve Handan Karakoyun seçildi.

Vansesi Haber Merkezi 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın katıldığı HDP İl Başkanlığı 3. Olağan kongresinde eş başkanlıklara Fikret Doğan ve Handan Karakoyun seçildi. 

"Mücadeleye devam edeceğiz" 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Van olağan il kongresine katıldı.  Bir otelde gerçekleştirilen kongrede    konuşan Sancar "Biz bu mücadele ile tüm Türkiye’ye demokrasi umudunu yeniden taşıyoruz. Adalet inancını her seferinde yeniden ve yeniden güçlendiriyoruz. Mücadelemiz sadece kendimiz için değil, bu ülkenin tüm ezilenleri, dışlananları ve tüm ötekileştirenleri içindir. Bu mücadelede geldiğimiz nokta iktidarı bir yol ayrımına getirmiştir. Bundan sonra bu yol ayrımında ne karar vereceklerini göreceğiz. Ama onlar ne karar verirse versin, biz kararımızı çok önceden verdik. Biz, karar ne olursa olsun mücadeleye devam edeceğiz. Bu ülkeye demokrasi, barış ve özgürlüğü getirmek için bir an bile durmayacağız " şeklinde konuştu. 

"Adaleti herkes için isteyelim"

Siyasi muhalefete çağrıda bulunan Sancar, " Bu tür durumlarda göğe bakıp ıslık çalarak bu felaketleri durduramayız. Gerçekten bu iktidardan şikayetçi iseniz, gerçekten bu iktidarın tahribatından rahatsızsanız, bu gidişatın felaket olduğuna inanıyorsanız, gelin bu adaleti herkes için isteyelim. Kimse bahane aramasın. Bahane arayıp iktidarın gölgesinde dolanmasın. Eninde sonunda bu sistem çökecek. Gelin hep birlikte halkın, bu çöküşün altında kalmasını engelleyelim. Gelin, eğer sistem çökerse sadece bu sistemin sorumluları ve faydalananları bu çöküntünün altında kalsın. HDP olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Ortak adalet ve demokrasi mücadelesi için ne yapılması gerekiyorsa, bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da yapacağız. Tekrar söylüyorum, biz mücadelede tecrübeliyiz. İnancımızda sağlamız, mücadelemizde kararlıyız, yolumuzda yürüyeceğiz. Ama bu ülkenin bütün sorunlarının çözümünü HDP’nin mücadelesine bırakmanın da hakikatli ve insaflı bir tercih olmadığını görün. Biz yaparız ama bu ülkeye demokrasi, özgürlük, adaleti hemen şimdi, daha kısa sürede ve daha az yıkımla getirmek istiyorsak, en geniş mücadele ortaklığını yaratmak zorundayız" dedi. 

"Ülkeyi birlikte felaketin eşiğinden kurtaralım"

Sancar, "Biz yolumuza devam ediyoruz. Bu yolculukta gördüğünüz gibi sapasağlam duran inancını bir an bile kaybetmeyen bir halk var ve umudunu her an büyüten bir parti var. Türkiye’nin demokrasiye, adalete, özgürlüğe inanan tüm kesimlerini amasız, fakatsız, bahanesiz bu yolda birlikte yürümeye çağırıyoruz. Gelin birlikte yürüyelim, ülkeyi birlikte felaketin eşiğinden kurtaralım, yani hep birlikte inşa edelim. Hep birlikte davranırsak, hep birlikte hareket edersek bunu çok daha kısa sürede, çok daha kolay başarırız. Olmazsa biz yine varız. Eninde sonunda bu ülkeye, bu ülkenin bütün halklarına adaleti de barışı da özgürlüğü de getireceğiz. Bizim bunda şüphemiz yoktur.  Van’ın sorunları var. O nedenle bizim ekmek mücadelemizle, kimlik mücadelemizle, aş mücadelemizle, onur mücadelemiz, iş mücadelemizle, özgürlük mücadelemiz birbirinden koparılamaz. Bunların hepsi birbiriyle bağlantılıdır. Hepsini ancak hep birlikte talep edersek başarabiliriz. Açlıktan, eziyetten ve zulümden de baskıdan da inkardan da açlıktan da işsizlikten de yoksulluktan da ancak hepsini birlikte hedeflersek kurtulabiliriz. O nedenle buradaki sorunlarımız özgürlük, eşitlik ve hak mücadelemizden bağımsız değildir" diye konuştu. 

"Van en fazla hak ihlalinin olduğu şehirlerden biridir " 

Mithat Sancar konuşmasının devamında, "Van’ın sorunlarını anlatacağım ama bir iki tanesini söyleyeceğim. Van en fazla hak ihlalinin olduğu şehirlerden biridir. Daha geçen Osman Şiban ve Servet Turgut’a uygulanan zulüm var. Mültecilere ve yoksullara uygulanan zulüm var. Bir de Van’da 20 Temmuz 2016’dan beri devam eden eylem etkinlik yasağı var. Van bu konuda birinci sırada. Bırakın OHAL’i, OHAL bitti, fakat Van için devam ediyor. Daha da ağırlaştırılmış olarak devam ediyor. Van 4 yıldan fazla süredir tam sıkıyönetim zulmü altındadır. Ama işte burada görüyorsunuz maşallah size helal olsun size" cümlelerini kullandı. 

HDP VAN İL YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ      

1-Handan Karakoyun         

2-Tuncer Sağınç       

3-Leyla Atsak 

4-Nuri Erol    

5-Nezaket Öztunç    

6-Sedat Düşünmez   

7-Nurcan Kayar                 

8-Vehap Ahmetoğlu                    

9-Gurbet Oktay                 

10-Ercan Yılboğa               

11-Hikmet Duman             

12-İbrahim Acar                

13-Senar Yeşilırmak                    

14-Mesut Bor                    

15-Ömer Işık           

16-Alaattin Dağhan           

17-Sadrettin Bozkurt 

İl DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELERİ

1-Ruknettin Hakan

2-Ayşe Kayalık

3-Yıldırım Ayaz

İL ÜST KURUL DELEGELERİ

1-Fikret Doğan

2-Handan Karakoyun

3-Tuncer Sağınç

4-Kutbettin Değer

5-Edibe Babur

6-Yavuz Yücel Ağaoğlu

7-Gönül Uzunay

8-Abdurrahman Doğar

Bakmadan Geçme