SANAYİ SİTESİ ESNAFI OLARAK YETKİLİLERE SESLENİYORUM: 'SORUNUMU ÇÖZÜN

Değerli Vansesi okurları, Kentinin, mahallesinin, sokağının derdini dert edinenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler. Sorunu, talebi olanlar. Sesimizi yetkililere duyurmak istiyoruz diyenler. Burası sizin köşeniz. Yazın, anlatın duyuralım. Sizin adınıza takip edelim.

[email protected] / facebook: vansesi gazetesi/ Tiwitter:@VANSESIGAZETESI

 

SANAYİ SİTESİ ESNAFI OLARAK YETKİLİLERE SESLENİYORUM:
“SORUNUMU ÇÖZÜN

Esnaf olarak Vansesi Gazetesi HALKIN SESİ köşesinden yetkililere sesleniyorum:

Ben Van Sanayi Sitesi’nde 2005 yılından beri standartlara uygun, çevreye duyarlı egzoz onarım ve üretimi imalatı yapan esnafım. Şu anda imalat yaptığım iş yerim artık ihtiyacımıza cevap vermemektedir. İş yerimi genişletmek, üretimimi artırmak istiyorum ama Sanayi Sitemizde yer bulamıyorum.
Van’da bir taraftan girişimcilere üretin, işlerinizi büyütün, daha fazla insana ekmek kapısı açın, katma değer sağlayın çağrıları yapılıyor diğer taraftan işini büyütmek, daha fazla üretim yapmak isteyen işletme sahiplerine sahip çıkılmıyor.
Türkiye’nin çeşitli illerine ürünlerimizi gönderiyorum.  Üretim kapasitemizi artırarak egzoz üretiminde Van markası  oluşturma  hedefim var. Ancak çalışmakta olduğumuz iş yerim artık ihtiyacımıza cevap vermemektedir. Sektörde büyüyebilmek ve iddialı olabilmek için iş yerimi büyütmem gerekiyor. Bu şekilde işimi geliştirmek, üretimimi artırmak ve daha fazla insanımızı çalıştırmak istiyorum.  Sanayi sitemizde uzun süredir aramalarıma rağmen kiralık bir dükkân bulamadım. Van Sınırlı Sorumlu Sanayi Kooperatifi Başkanlığına verdiğim dilekçeme olumsuz cevap verildi.
Sanayi Kooperatifimize ait boş arsalardan birinin kirası karşılığında tarafıma tahsis edilmesini istiyorum.  Üretici olan bizlere yer yok yanıtı veren Sanayi Kooperatifi Başkanlığı Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’nın onaylarıyla hazırlanan projeler dışında, sanayi kooperatifimize ait alanda sanayi dışı birçok İşyerine arsa tahsis ederek yapılmasına izin vermiştir.  Sanayi ile  ilgisi olmayan iş yerlerine  arsa verilirken  sanayi esnafı olarak bana neden yardımcı olunmuyor.
15 yıldır bulunduğum Sanayi Sitesi artık benim gibi tamamen sanayi üzerine iş yapmakta olan küçük esnafın sorunlarına çare bularak keyfi uygulamalardan vazgeçilmelidir. Sanayi Sitesi sadece sanayi ile uğraşan esnafların yeri olmak zorundadır.  Van S.S. Sanayi Sitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca denetlenerek kuruluş amacındaki kimliğine kavuşturulması gerekmektedir. İfadelerinde bulundu.

Sitemizi ziyaret eden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’e bu sorunumuzu aktardım ancak destek görmedim. Kentte bu şekilde kimse işini büyütemez, geliştiremez.  Hem emeğimi, sermayemi ortaya koyuyorum hem de destek görmüyorum. Yer sorunumun çözülmesini istiyorum. Vansesi Gazetesi yetkililerine teşekkür  ediyorum.

Vedat Özgür 
Sanayi, Sitesi Esnafı

 

VANSESİ’NİN NOTU: Bu köşede gündeme getirilen sorun ve taleplere ilgi gösteren belediyelerden, kurum ve kuruluşlardan gelecek olumlu veya olumsuz cevaplara da Halkın Sesi köşesinde yer verilecektir. Vatandaşlardan gelen sorunlara, taleplere, önerilere yanıt vermeyerek duyarsız kalan belediye, kurum ve kuruluşlar bu köşeden uyarılacaktır.  

Bakmadan Geçme