SANATA YAKIŞMAYAN PARK

İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser tarafından 2015 yılında Cumhuriyet Caddesi üzerinde hizmete açılan Sanat Parkı ilgi bekliyor. Söz konusu parkta çevre düzenlemesi, bakım ve onarım çalışmalarının yapılmamasına tepki gösteren vatandaşlar, İpekyolu Belediyesi'ne seslendi.

Evren Doğruer

 

Yaz aylarında serinlemek için parklara akın eden vatandaşlar, Sanat Parkının düzensiz ve çirkin görünümünden şikayet ediyor. Sanat Parkında çimen olmayışı yeşil alanların, bitkilerin bakımsız olduğunu söyleyen vatandaşlar parkın Van'a yakışır görünüme kavuşturulmasını istedi. 

Daha önce vatandaşların sevdikleriyle beraber sık sık uğrayarak, güzel zaman geçirdiği Sanat Parkı bakımsızlıktan dolayı artık vatandaşlar tarafından tercih edilmiyor. 

"Van'a yakışan bir Sanat Parkı istiyoruz"

Parkın modern görünümüne ve ismine yakışır hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, "Havaların sıcak olması nedeniyle Sanat Parkında vakit geçirmek istiyoruz ancak gördüğümüz manzara son derece üzücü.  Parkta yeşil alanlar toprağa dönüşmüş, çimen yok, yeşillik yok, toz, toprak içerisinde çirkin bir görüntü sergileniyor. Park'ın insanların huzur içinde dinlenebileceği, sohbet edebileceği huzur bulabileceği çiçek bahçesine dönüştürülerek bakımsızlıktan, ilgisizlikten kurtarılmasını istiyoruz. İlgili birimlerin duyarlı davranmalarını bekliyoruz. Van'a yakışan bir Sanat Parkı istiyoruz. Dinlenmek ve hoşça vakit geçirmek istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

Sanatseverler tepki gösterdi

Sanat Parkı'nın içler acısı halini gören sanatseverlerde parkın insanımıza yakışmadığını ifade ettiler. Yeşilliğin ve doğanın önemsenmesi gerektiğini söyleyen sanatseverler, "Sanat Parkının yeşillendirilmesini, ışıklandırma ve bakım onarımının bir an önce yapılarak Van'ımıza yakışır hale getirilmesini bekliyoruz" dediler.

Bakmadan Geçme