Şampiyon Bayern Münih

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Borussia Dortmund ile Bayern Münih kozlarını paylaştı. İki Alman devinin kapışmasında galip gelen taraf 2-1 ile Bayern Münih oldu. Bayern Münih'e galibiyeti getiren goller Mandzukic ve Robben'den geldi.

Karşılaşmada ilk yarıda iki takımın karşılıklı atakların sahne oldu. Borussia Dortmund Lewandowski ile poziyonlara girerken Bayern Münih Arjen Robben ile çok net iki fırsattan yararlanamadı. Arjantinli kaleciyle karşı karşıy kaldığı iki pozisyonu gole çeviremedi.

Bayern'i öne geçiren golü 60. dakikada Mario Mandzukic attı. Robben, Ribery'nin yerden pasıyla sol çaprazda topla buluştu. Pasını kale önünde bomboş durumdaki Mandzukic'e attı. Mandzukic için topu ağlara göndermek hiç de zor olmadı: 1-0.

Borussia Dortmund yenik duruma düştükten sonra beraberliği ararken çok geçmeden golü buldu. 67. dakikada Dante'nin ceza sahasındaki sert tekmesiyle Reus yerde kalınca hakem Rizzoli penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Türk asıllı İlkay Gündoğan topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek takımına beraberliği getirdi: 1-1.

Bayern Münih beraberliğin ardından yeniden ne geçmek için saldırmaya başladı. Dortmundlu Subotic 72. dakikada yüzde yüzlük bir gol pozisyonu engelledi. Müller, ceza sahasının sağında kaleci Weidenfeller'i çalımlayarak topu içeriye doğru gönderdi. Ağlara doğru yönelen topa Robben de hamle yaptı. Geriden gelip kayarak topa son anda araya Subotic topun ağlara girmesine izin vermedi.

Bayern'e kupayı getiren gol 89. dakikada Arjen Robben'den geldi. Ceza sahası önünde oluşan karambolde topla buluşan Robben kaleciyle karşı karşıya geldi. Arjantinli topu bu sefer ağlara göndermeyi başararak takımını 2-1 öne geçirdi.

Borussia Dortmund, kalan dakikalarda beraberliğe ulaşacak golü bulamayınca maç 2-1 sona erdi.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme