Salgına Davetiye Çıkarıyorlar

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında banka şubelerinde yoğunluk oluşmasın diye müşterilerin şubeye tek tek alınması sonucu banka önlerindeki yığılmalar koronavirüse davetiye çıkarıyor.

      Burhan Ergin
Koronavirüs tedbirleri kapsamında bankalarda müşterilerin tek tek içeri alınması nedeniyle dışarıda sıra bekleyen vatandaşlar banka önlerinde uzun kuyruklar oluştururken, sosyal mesafe kuralları ihlal ediliyor. Bu durum koronavirüse davetiye çıkarıyor.


"Banka önlerinde oluşan kuyruklar korkutuyor"
Yetkililerin daha çok denetim yapması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, "Koronavirüs salgını maalesef can almaya devam ediyor. Vaka sayıları ve ölümlerin bitmesi için herkesin kurallara uyması gerekiyor. Vatandaşlar maske, mesafe ve temizliğe dikkat ederse koronavirüsü yenebiliriz aksi takdirde canlarımızı kaybetmeye devam edeceğiz. Banka önlerinde oluşan kuyruklar korkutuyor. Yetkililerin acilen bu kalabalıkları bitirmek için gerekli önlemleri alması gerekiyor" ifadelerini kullandılar. 


"Maskelerinizi yere atmayın"
Bazı bilinçsiz kişiler tarafından kullanılmış maskelerin yere atıldığını söyleyen vatandaşlar, "Maalesef bazı bilinçsiz kişiler kullanılan maskeleri gelişi güzel yere atıyor. Atık olan bu ürünler koronavirüs salgının devam ettiği bu dönemde hijyen bakımından tehlike saçıyor. Yere atıldığı zaman, maskenin üzerinde yeterli miktarda virüs yükü varsa insanlara bulaşabilir. Kullandığınız maskeyi sokak yerine kapalı atık kutularına atmalısınız" dediler.

Bakmadan Geçme