Şair-Yazar Özok'tan gazetemize ziyaret

Vanlı Şair-Yazar Denizli Yunus Emre Gönül Derneği Başkanı Avukat Mümtaz Sami Özok gazetemizi ziyaret ederek, yazı işleri müdürü İkram Kali'ye Zirve Beyazı (Uyanan Şiirlerim) kitabını hediye etti.

Rıdvan Can

1974-2006 yılları arasında yazdığı şiirleri Zirve Beyazı adıyla kitaplaştıran Vanlı Şair-Yazar, Avukat Mümtaz Sami Özok, gazetemizi ziyaret ederek, yazı işleri müdürü İkram Kali ile görüştü. Denizli'de ikamet ettiğini söyleyen Özok, Van'a özlem duyduğunu belirtti.

"Van'ımıza sahip çıkalım"

Zaman zaman Van'a gelip gittiğini söyleyen Vanlı Şair-Yazar, Avukat Özok, "1974-2006 yılları arasında kaleme aldığım şiirlerimi 2007 yılında Zirve Beyazı kitabında yayımlayarak okuyucularımla buluşturdum. Kitabım yayımlandığı günden bu yana okuyucularım tarafından çok büyük ilgi gördü. Şiirlerim son derece beğenilerek okundu. Eşim hakim olduğu için Denizli'de oturuyoruz. Ondan dolayı zaman zaman kültür sanat etkinliklerine katılarak şiirlerimi okuyorum. Eşimle birlikte zaman zaman memleketimiz olan Van'a gelip gidiyoruz. Dostlarımızı, akrabalarımızı ziyaret ederek, hasret gideriyoruz. Doğu Anadolu Bölgesi'nin en güzel ili Van'dır. Van, gölüyle, şelalesiyle, adalarıyla, tarihi ve turistik mekanlarıyla, kültürüyle eşsiz bir şehirdir. Biz Vanlılar ilimizin kıymetini bilelim. Van'ımıza sahip çıkalım" dedi.

Mümtaz Sami Özok kimdir?

14 Haziran 1956 yılında Van'da dünyaya geldim. Babamın adı Mustafa, annemin adı Havva'dır. Babam atası Karaman beylerinden olup, sosyal ve siyasal sebeplerle Van'a göç etmiştir. İlk orta ve lise eğitimini doğduğum şehrimde gördüm. Erzurum, Kazık Karabekir Eğitim Enstitüsü-Sosyal Bilgiler Bölümü son sınıfından ayrıldım. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1982 yılında mezun oldum. Lise sonrası başlayan devlet memurluğum stajıma kadar sürdü. Mesleki stajımı ve askerlik görevimi (Polatlı-Siirt) asteğmen olarak yaptıktan sonra, kazandığım Hakimlik görevine başlamayarak, Van'da dokuz yıl avukatlık yaptım. Antalya'ya yerleşerek altı yılda burada avukatlık yaptım. Hakim olan eşimin görev yeri nedeniyle 1998 yılında Denizli'ye taşındık. Avukatlığımı Denizli'de sürdürmekteyim. Kızım, Selin Gökçe 12 yaşındadır.

Türk Klâsik-Sanat Musikisi ses sanatçısı olarak; İstanbul, Van, Antalya musiki gruplarında faaliyet gösterdim. Şimdi ise, Denizli Barosu Sanat Müziği Korosu ile kurucusu ve başkanı olduğum Denizli-Yunus Emre Gönül Derneği, Gönül Tasavvuf Korosunda ses icracılığım devam ediyor. 1974-2006 yılları arasındaki şiirlerim bu kitapta (Zirve Beyazı) toplanmış, ilk defa yayınlanmaktadır.

Mümtaz Sami Özok Van'da düzenlenecek etkinlikte Yunus Emre ve tasavvuf üzerine konferans vermek istediğini söyledi.

Gazetemiz yazı işleri müdürü İkram Kali, Vanlı Şair-Yazar Avukat Mümtaz Sami Özok'a nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme