SAİD-İ NURSİ VAN'DA ANILDI

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin son talebelerinden Mehmet Fırıncı, "Bediüzamman hayatının en uzun dönemini Van'da geçirdi. 'Van benim vatanım' dedi. Bu nedenle tüm Vanlıların onun her şeyine sahip çıkması lazım" dedi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin anısına Hazreti Ömer Camii'nde bir mevlit programı düzenlendi. Programa katılan Bediüzzaman Said Nursi'nin son talebelerinden Mehmet Fırıncı, "Hayatının son 8 yılında onun hizmetinde bulundum. O zamanlar onun kitabını herkes kendine mal ediyordu. Biz onun kitabını okurken o da bizimle beraber okur, arada bir kitap ile ilgili açıklamalarda bulunurdu" diye konuştu.

Bediüzamman Said Nursi'nin tek gayesinin insanların her iki cihanda da saadete ulaşması olduğunu ifade eden Fırıncı, "O, insanlara her zaman dünyada ve ahirette saadete ermenin tek yolunun Allah'a ve Hazreti Muhammed'e imanla mümkün olacağını söylerdi. Çok mütevazıydı. Çocuklardan bile her zaman dua isterdi" diye konuştu.

"VANLILARIN BEDİÜZAMMAN SAİD NURSİ'YE SAHİP ÇIKMASI GEREKİR"

Bediüzamman'ın hayatının en uzun dönemini Van'da geçirdiğini ve bu kentin onun gönlünde farklı bir yeri olduğunun altını çizen Fırıncı şöyle konuştu:

"Bediüzamman hayatının en uzun dönemini Van'da geçirdi. Burada medreseler açtı, öğrencileri okuttu. Kendisi yöre insanını çok sever, 'Van benim vatanım' dedi. Bu nedenle tüm Vanlıların onun her şeyine sahip çıkması lazım.

Bakmadan Geçme