SAHİL DEDİĞİN BÖYLE OLUR

Van Karayolları 11. Bölge Müdürlülüğü, Van-Edremit güzergâhının 7. kilometresinde yer alan yan yol sahil şeridinde vatandaşların dinlenmeleri ve spor yapabilmeleri için modern park ve yürüyüş yolu yaptı.

 

Rıdvan Can- İlhan Siyahtaş

Van Edremit yolu 7. km noktasında,  Kocaeli Parkı ve Su Sporları Merkezi arasında yer alan Van Gölü sahil bandı büfelerin işgalinden,  çirkin görüntü ve düzensizlikten kurtarıldı.  TCK 11. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında olan alan dinlenme ve spor alanına dönüştürülerek,  Kurban Bayramı öncesi hizmete hazır hale getirildi.   TCK 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri düzenlemeyle ilgili olarak gazetemize yaptıkları açıklamada:  “ Edremit sahilinde vatandaşların dinlenmeleri,  spor yapabilmeleri için nezih bir park ve yürüyüş yolu yaptık. Sahil şerdin de yaptığımız park ve spor alanına 12 çardak, 112 adet oturma blokları, anfi oturma alanı,  kaldırım,  bin 100 mt uzunluğunda çift taraflı yürüyüş ve bisiklet yolu,  çocuk oyun alanı, spor alanı,  orta refüj düzenlemesi,  modern ışıklandırma, yol bağlantıları, kaldırım, parke,  bordür ve tretuvar yer aldı.  Oluşturulan park ve spor güzergâhına 6 bin 700 ağaç dikimi gerçekleştirildi. Orta refüjlerde bulunan ağaç ve çiçeklerin sulamasını artık arozöz yapmayacak.  hazırladığımız proje ile sondaj suyundan yararlanılarak orta refüjler 12 saate bir otomatik olarak sulanacak. Yol yapımı hariç park ve spor alanı için yaklaşık 2 milyon harcanmıştır. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.” 

Edremit Belediyesine devredilecek

Sahilde yapılan park ve spor alanının bakım ve temizliğinin yüklenici firma tarafından yapılacağını belirten Karayolları yetkilileri parkın kısmi kabul sonrası 2014’e kadar Edremit Belediyesi’ne devredileceğini söylediler.  Karayolları orta refüj ve yol kenarlarına dikilecek ağaç seçiminde değişikliğe gitti. Bu alanlara artık kış koşullarına uygun ve yeşil kalan, kurumayan ağaçlar dikilecek.  Karayolları Havaalanı kavşağı ile Edremit arasında refüjlerde bulunan çiçek ve ağaçlar otomatik sulama sistemiyle sulanacak.

Sahil işgalleri sona ermeli

Bayram üzeri tamamlanan park ve yürüyüş alanı vatandaşlar arasında memnuniyet yarattı. Vatandaşlar, ”  Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü’ne, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.  Çok güzel olmuş, devamını bekliyoruz.  Van Gölü sahili resmen işgal altında,  ailemizle oturacak dinlenecek bir yer yok. Sahilde bazı resmi kurumlar ve çirkin demir barakalar,  kamuya ait alanları işgal etmiş.  Karayolları kendi sorumluluk alanında hazırladığı proje ile çirkin görüntüye son vererek sahili vatandaşların hizmetine açması olumlu gelişmedir.  Edremit Belediyesi kendi sahiline sahip çıkmalı, temizlemeli, bakımını yapmalı ve işgallere son vermelidir. Beklentimiz Edremit girişi ile Hidroelektrik Santralı arasında bulunan bütün sahil bandının işgallerden kurtarılarak vatandaşın yararına açılmasıdır” 

Bakmadan Geçme