Sadıksoy: Van'ın dertlerine derman olacağız

Gazetemizi ziyaret eden Yeniden Refah Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Abdullah Sadıksoy, 'Van şu an sorunlarla boğuşan, geri kalmış bir kent, özellikle trafik sorunu çekilmez hal aldı. İnsanlar mutlu değil, kimsenin yüzü gülmüyor. Allah'ın izniyle biz göreve gelir gelmez projelerimizi hızlı bir şekilde hayata geçirerek Van'ın trafik, oto park, ulaşım, göl kirliliği, çevre yolu, çarpık yapılaşma, sınır ticareti gibi sorunlarını çözeceğiz. İnsanlarımız Yeniden Refah Partisiyle birlikte yeniden gülmeye başlayacak. Van'ın dertlerine biz derman olacağız. Kapımız herkese açık olacak' dedi.

Yeniden Refah Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Abdullah Sadıksoy ve İpekyolu Belediye Başkan Adayı Mehmet Bilici beraberindeki partililerle beraber gazetemizi ziyaret ederek, gazetemiz yazarlarından Ümit Kayaçelebi ile güncel konular hakkında bilgi alışverişinde bulundular. 

SADIKSOY: VAN’IMIZ ÇOK GERİ KALMIŞ

Van’ın geri kalmış bir kent olduğunu söyleyen Sadıksoy, “Yeniden Refah Partisi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız tarafından çok güzel teveccühle karşılaşıyoruz. İnsanlarımız şu an bir arayış içerisindeler. Yeniden Refah Partisi’nin logosunu gördükleri zaman çoğu insanımız eski partilerinin olduğunu söyleyerek partimizi destekleyeceklerini ifade ediyorlar. Yeniden Refah Partisi geçmişte önemli bir iz bırakmıştır. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kurmuş olduğu 11 aylık hükümet dönemi Cumhuriyet tarihinin en parlak ve en başarılı hükümetlerindendir. Bu herkesim tarafından da kabul ediliyor. Biz faize karşıyız. İsraf, yolsuzluk olmazsa, adalet olursa herşey güllük gülistanlık olur.  Biz sadece maddi kalkınmayı değil manevi kalkınmayı da göz önünde bulundurarak yola çıktık. Çünkü herkesin kalbinde Allah korkusu olmalı. İnsanların verdiği vergiler yetimin, fakirin, çiftçinin herkesin hakkı var. Kimsenin ülkenin parasını çarçur etmeye hakkı yok. Geçmişte bazı belediye başkanları seçimi kazanamayınca belediyenin kasasında para bırakarak görevini devretti. Aydın Talay ve Fetullah Erbaş’ı örnek verebilirim. O dönemi iyi hatırlıyorum. İkisi de görevini devrederken belediyenin kasasında para bırakarak görevini bıraktı. Bakın burada kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama Van’ımız çok geri kalmış bir kent, yazıktır, günahtır” dedi. 

Sadıksoy: Van'ın dertlerine derman olacağız

SADIKSOY: VAN’I BİRLİKTE KALKINDIRALIM

Van’ın sorunlarını çözerek kalkındırmak istediklerini söyleyen Sadıksoy, “Bugün ilimizin en büyük sorunu trafiktir. Van’da allak, bulak bir trafik var. Trafik sorununa bir çözüm bulmamız gerekiyor. Van her yönüyle çok güzel bir şehirdir ama geri kalmış, Van bugün neden Trabzon, Muğla gibi turizm şehri olmasın? Arapların çoğu Trabzon’a, Sapanca’ya veya Akdeniz’e gidiyor. Van’ı bilmiyorlar. Biz şehrimizi tanıtamamışız. Adaletin olmadığı yerde asla huzur olmaz. Adalet, eşitlik olursa belediyenin bütün bütçesi herkese de yeter. Biz şeffaf ve adil bir paylaşım için geliyoruz. Bugün söylenene göre belediyemiz ağır bir borç yükü altındadır. Biz diyoruz ki gelin hep beraber el ele vererek, parti gözetmeksizin bu şehri birlikte kalkındıralım” ifadelerini kullandı.

SADIKSOY: İYİ OY ALACAĞIMIZA İNANIYORUZ

Van’da iyi oy alacaklarını belirten Sadıksoy, “Van’da geçmişten bu yana iki parti yarışıyor ama şimdi üçüncü alternatif Yeniden Refah Partisi’dir. Biz iyi oy alacağımıza inanıyoruz. Allah’ın izniyle seçimleri kazanacağız. Van’ımıza güzel hizmetler yapacağız. Bizimle birlikte halkımızın yüzü gülecek. Kapımız herkese açık olacak. Refah Partisi döneminde bütün belediye başkanlarının makam odasının girişinde ‘Rüşvet alan da, veren de Cehennemdedir’ diye yazardı. Biz yolsuzluğun önünü keseceğiz. Ülkenin parasının çarçur edilmesine son vereceğiz. Biz Erbakan’ın izinde yürüyoruz. Onun bıraktığı yerden yolumuza devam edeceğiz. Çünkü Erbakan hocamız 11 aylık süre zarfında herkesimi mutlu edecek çalışmalara imza attı. Büyük devrimler gerçekleştirdi. Yolsuzluklara son verip adil paylaşımı getirdi” diye konuştu. 

Sadıksoy: Van'ın dertlerine derman olacağız

SADIKSOY: VAN’IN SORUNLARINI BİZ ÇÖZEREZ

Van’ın sorunlarını Yeniden Refah Partisi’nin çözebileceğini kaydeden Sadıksoy, “Van’ın trafik, oto park, ulaşım, göl kirliliği, çevre yolu, çarpık yapılaşma, sınır ticareti gibi önemli sorunları bulunmaktadır. Biz göreve gelir gelmez projelerimizi hayata geçirerek sorunları çözeceğiz. Van deprem bölgesinde yer alıyor. Biz deprem için gereken tüm önlemleri alacağız. Hasarlı binaları yıktıracağız. Sahil yolunu daha da modern hale getireceğiz. Bakın Van’da önemli bir İranlı turist potansiyeli var. İranlı belediyelerle işbirliği yapılabilir. Sınır ticaretinin önündeki tüm engelleri kaldırarak insanlara iş kapısı açılabilir. Erbakan hocamız geçmişte bunu yaptı. Bizde yapmak için gayret sarf edeceğiz. İran’dan istifade etmemiz gerekiyor. Ülkemizde belediyeciliği geçmişte yaptığımız çalışmalarla biz öğrettik. Halkımıza büyük sevgi ve saygımız var. Biz Van’a halkımıza hizmet etmek için geldik. Halkımız bize oy versin, gerisini Allah’a bıraksın. Herşeyin üstesinden geleceğiz” dedi.

Sadıksoy: Van'ın dertlerine derman olacağız

BİLİCİ: VAN’I BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Yeniden Refah Partisi İpekyolu Belediye Başkan Adayı Mehmet Bilici ise, “İpekyolu 400 bin nüfusa sahip, Türkiye’nin 20 ilinden daha büyük, bütçe olarak da 34 ilinden daha büyük bir ilçedir. İpekyolu Van’ın kalbi, beyni ve ticaret merkezidir. Fakat gelin görün ki sorunlar çığ gibi büyümüş, tamamen köklü çözümler yerine caddelere, sokaklara yapılan ışıklandırmalarla, görsellerle sorunlar görmezden geliniyor. Biz Allah nasip ederse halkımızın teveccühüyle seçimleri kazandıktan sonra birinci sloganımız bu kenti bu kentin çocuklarıyla beraber yöneteceğiz. Kesinlikle Elazığ’dan, Kayseri’den, Erzurum’dan, Diyarbakır’dan, Şırnak’tan, Mardin’den birilerini getirip burada kadro verip onları kadro sahibi etmek için çaba sarf etmeyeceğiz. Siyasi görüşünden dolayı da hiçbir gencimizi, belediye çalışanımızı ötekileştirmeyeceğiz. Bu kentte yetişmiş olan kaliteli, işinin ehli olan insanları siyasi görüşü ne olursa olsun görev başına getireceğiz. Yeter ki memleketine, ülkesine fayda sağlasın. Bizim için önemli olan ülkenin ve Van’ın kalkınmasıdır. Cenabı Allah bizleri tanışıp kaynaşalım diye farklı farklı yaratmış, biz işin ehli olan insanlarımızı imtina etmeden görev vereceğiz. İşi ehline teslim edeceğiz. Sırf bizi destekliyor diye, yandaşımızdır diye yanlış yerlere yanlış insanları getirmeyeceğiz. Kimseye kadro oluşturmak için memleketi, ülkeyi ziyan etmeyeceğiz. Biz işini çok iyi yapan bu kentin çocuklarıyla birlikte Van’ı yöneteceğiz” diye konuştu. 

BİLİCİ: BİZ SEÇİMLERİ KAZANACAĞIZ

31 Mart tarihinde yapılacak seçimleri kazanacaklarını belirten Bilici, “Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Abdullah Sadıksoy ile birlikte 5 yıl içinde Van’da işsizliği sıfıra indirecek çalışmalar yapacağız. Bu konuda çok iddialıyız. Çok güzel projeler hazırladık. Yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız. Yıllardır yanlış bilinen birşeyi düzelteceğiz. Nedir bu yanlış bilinen şey? Van’ı hep tarım ve hayvancılık şehri olarak lanse ettiler. Aslında Van’da tarım ve hayvancılık ikinci planda gelir. Van turizm şehridir. Bu bölgenin gerek küresel ısınmadan kaynaklı olarak gerekse sınır ülkeleri içerisinde en cazibe merkezi olabilecek kenttir. Fakat turizmden hak ettiği değeri almıyor. Bu kentte bizim çocukluğumuz döneminde İngiliz’i, Alman’ı, Fransız’ı her taraftan turistler gelirdi. Bizim mahallede resimlerimizi çekip, adresimizi alıp, mektupla fotoğraflarımızı gönderirlerdi. Benim hala o döneme ait fotoğraflarım var. Şimdi bunlar yok. Önce burayı güvensiz bölge ilan ettiler. İnsanların güvensiz bölgeye gidip can güvenliğinin olmadığı bir yerde tatil yapması mümkün değildir. İkinci aşamada HDP’nin barış sürecinde cadde ve sokaklarda oluşan sis bombaları, savaş ortamını dünyanın her tarafına servis ettiler ve insanlar gezilecek, görülecek yerler listesinden Van’ı çıkardılar. Bunun akabinde başa gelen kayyumlar veya diğer yöneticiler çıtayı çok düşürdüler. Öyle bir duruma geldi ki yol yapan, kaldırım yapan, çöp toplayan belediyeler çok çalışıyor diye bize lanse edilmeye başladı. Aslında bunlar belediyelerin asli görevidir. Bu bir lütuf değildir. Hakiki belediye başkanı kentin veya bulunduğu ilçenin sosyo ekonomik düzeyini üst seviyelere çıkarmak için, ben kentin tanıtımını nasıl daha iyi yapabilirim, kente daha çok insanı nasıl çekebilirim gibi çalışmalar yapmalı. Belediye başkanları gerek turist olarak gerekse yatırımcı olarak insanları şehrimize çekmeli, ihtiyaçlarını karşılayıp memnun etmeliler. Van’a gelen tüm insanları gönül elçisi olarak kabul edip ilimizin ismini dünyaya duyurmalıyız. Maalesef şu an Van’ın gelişmesine yönelik hiçbir çalışma yapılmıyor. Sorunlar görmezden geliniyor. İnsanların büyük bir bölümünü sosyal yardımlara muhtaç ettiler. İnsanları fakir, devlete muhtaç bireyler haline getirdiler. Her geçen gün sosyal yardım alan insan sayısı artıyor. Devlet bunu yaparken insanlara lütufmuş gibi davranmamalı. İnsanlar neden sosyal yardımlara muhtaç edildi iyice irdelenmeli. Onun çözüm yöntemini bulmayan yöneticiler kim olursa olsun sorgulanmalı. Bugün ilimizde 6 DEM Parti, 2 AK Partili vekil var. Bizim kimseyle bir kavgamız yok. Biz kavga etmek için bu yola çıkmadık. Biz bu kentin dertleriyle dertlendiğimiz için, bu kenti bu kentin çocuklarıyla layık olduğu yere ulaştırmak için çalışacağız. Halkımızda bize yoğun teveccüh gösteriyor. Biz seçimleri kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Sadıksoy: Van'ın dertlerine derman olacağız

BİLİCİ: ERBAKAN HOCAMIZ 11 AYDA BÜYÜK DEVRİMLER YAPTI

Bilici açıklamasının devamında, “Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi, İYİ Parti merkez sağda sonradan kurulan partilerdir. Rahmetli Erbakan hocanın kurmuş olduğu bu parti 1969 yılında bağımsızlar hareketi olarak başlıyor, 1970 yılında Milli Nizam Partisi olarak, daha sonra Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Saadet Partisi adı altında değişik isimler altında yoluna devam ediyor. Bu büyümenin öncüleri bizler değiliz. Cennet mekan Erbakan hocamızdır. Hiçbirimiz bugün Necmettin Erbakan’ın mirasının sahipliliğini yapıp biz yaptık diyemeyiz. Çünkü 11 aylık hükümeti döneminde Filistin’e gönderdiği bir tabur askerle İsrail cesaret edip bir bomba dahi atamazken, bugün biz sadece kınamakla yetiniyoruz. 11 aylık hükümeti döneminde Kıbrıs Federal Cumhuriyet olacak denildiğinde masaya yumruğunu vurup federallik yoktur, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir ve o günden bu yana Türk Cumhuriyeti olarak devam etti. O dönem içerisinde faizin ne kadar yanlış bir durum olduğunu söyledi. Bugün başımızın en büyük belası faizdir. O 11 aylık hükümeti döneminde emekliye, çalışana, memura yüzde 100, yüzde 200 zam verirken, bugün iktidarın emeklilere 10 bin lira artı yüzde 5 refah payı veriyorum demesi kadar ayıp bir şey olamaz. Çünkü bugün Türkiye’de 10 bin liradan aşağı ev kirası kalmamışken, emeklilere 10 bin lira veriyor. Bu çok yanlıştır.  Bunu gören halk dalga, dalga, geçmişte bugünü görebilen Erbakan hocanın engin öngörüsünü biz o zaman idrak edememiştik. Her yere gidip temel atıyor diye dalga geçenler olmuştu, vakti zamanında Van’da yapmış olduğu süt fabrikası, yem fabrikası, yüniplik, kundura fabrikası, et balık kurumu satılmamış olsaydı, onlar birer siyasilerin arpalığı haline döndürülüp oraya şişirilmiş kadrolarla zarar ettirilmeseydi bugün bize sınır olan bütün ülkelere ihracat yapıyor olacaktık. Bugün işsizliği de konuşmuyor olacaktık. Bugün ki mevcut bölünmüş ayrılığında o gün farkına varan tek liderdir. Erbakan hocamız 1979 yılında Van’da miting yaptığı bir günde üstte helikopter sesi duyuldu. Erbakan hocamız bu helikopter neden gürültü yapıyor. Diyorlar ki Toprakkale’de Ne Mutlu Türküm yazılıyor. Erbakan hocamız o esnada andımız ne kadar yanlış bir uygulamaysa dağa, taşa Ne Mutlu Türküm yazılması da o kadar yanlıştır, gelecekte ayrışmaya sebep olacak. Sen Türküm, Doğruyum, Çalışkanım dedirtsen Kürt’ün çocuğuna oda yarın birileri onu dürter sen kime ant içiyorsun. Türklere mi ant içiyorsun? Sende kalk deki bende Kürt’üm, senden daha doğruyum, daha çalışkanım ve bunu çok iyi kullandılar. Bu ayrışmayı oluşturdular. Aslında biz hepimiz Türkiyeliyiz. Allah bizleri farklı farklı kabilelerde yaratmış, kaynaşalım, tanışalım diye, Allah rızası için hangimiz doğduğumuz coğrafyayı seçme şansısına sahibiz. Hangimiz annemizi, babamızı belirleme şansına sahibiz. Hangimiz rengimizi, ırkımızı belirleme şansına sahibiz. Biz Kürt coğrafyasında Kürt olarak dünyaya geldiysek bu bizim ne üstün olduğumuzu gösterir ne de alt sınıf olduğumuzun göstergesidir. Ölçüt, standart insan olmakta, vatanını sevmekte, bayrağını sevmekte, ülkesine sahip çıkıp hizmet etmektedir. Yoksa ırkçılık yapmak hiçbir zaman bizlere fayda sağlamaz” ifadelerini kullandı. 

Gazetemiz yazarı Ümit Kayaçelebi, Yeniden Refah Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Abdullah Sadıksoy, İpekyolu Belediye Başkan Adayı Mehmet Bilici ve beraberindeki partililere nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

KAYNAK: VANSESİ HABER: BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme