Saadet Partisi'nden yetkililere çağrı

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, son zamanlarda ülke ve il genelinde artan koronavirüs salgınından dolayı Van'da hastanelerin yetersiz kaldığını belirterek, Edremit ilçesinde SBÜ. Van Eğitim Ve Araştırma Hastanesi arkasında bulunan veçürümeye terk edilen adliye lojmanlarının pandemi hastanesine dönüştürülmesini istedi.

Vansesi Haber Merkezi

Van’da koronavirüs salgını hayatını kaybedenlerin artması toplumda endişe yaratmaya başladı. Bazı hastanelerin kanser ve acil hasta dışında hasta kabul etmemesinin beraberinde yeni sağlık sorunlarına yol açacağı ileri sürülürken çözüm önerisi Saadet Partisi Van İl Başkanlığı’ndangeldi. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı çürümeye terk edilen adliye lojmanlarının pandemi hastanesine dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

“Hastalık her geçen gün daha da artmaktadır”

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ” Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgının ilimizdeki durumla ilgili yaptığımız araştırmalar göstermektedir ki hastalığın ihmale gelir yanı yoktur, ne yazık ki her geçen gün bir çok insanımızın hastalığa yakalandığını bazılarının vefat ettiği haberini almaktayız. Geldiğimiz noktada koronavirüs hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Hastalık her geçen gün daha da artmaktadır. Koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerde birçok hastanın tedavisi ertelenmektedir. Bazı hastalar yatışı yapılması gerektiği halde hastaneye yatırılmamaktadır sağlık çalışanları ciddi anlamda stres altındadır” ifadelerine yer verildi.

“Adliye LojmanlarıPandemi Hastanesine çevrilsin”

2017 yılında yapılan kullanılmadığı için protokolle Adalet Bakanlığınca Van İl Sağlık Müdürlüğüne devredilen, 5 bloktan oluşan 130 daireli adliye lojmanlarınınpandemi hastanesine dönüştürülmesinindile getirilen açıklamanın devamında, “ Salgın bu haliyle devam ederse önümüzde ki günlerde çok daha sıkıntılı bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Tüm bu gerçekler ışığında bir an evvel adım atılarak salgının gidişatına göre planlama yapılması gerekmektedir. Saadet Partisi Van il Başkanlığı olarak önümüzde ki günlerde çok daha fazla sıkıntı yaşanmaması adına İlimiz Bölge hastanesinin arka kısmında bulunan ve çürümeye terkedilen Adliye Lojmanlarının gerekli çalışmalar yapılarak ivedilikle Pandemi Hastanesine dönüştürülmesi hususunda başta Valiliğimiz olmak üzere tüm muhatapları harekete geçmeye davet ediyoruz” denildi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme