SAADET PARTİSİ'NDEN MISIR'A DESTEK

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanlığı, Mısır'ın Kahire kentindeki Adeviye Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi'nin tekrar göreve gelmesi için oruçlarını su ile açan kişilere destek vermek için toplandı.
Hz. Ömer Camii avlusunda bir araya gelen partililer, burada iftar için hazırladıkları su, hurma ve çorbalarla birlikte ezanın okunmasını beklediler. Akşam ezanının okunmasının ardından kurulan sofraya oturan vatandaşlar, iftarlarını su, hurma ve çorba ile açtı. İftarın ardından basın açıklamasını yapan Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Necip Yavuzer, Adeviye Meydanı'nda Müslümanların su ve hurma ile iftarlarını açtıklarını belirtti. Mısır'da uygulanan darbenin son bulması ve Cumhurbaşkanı Mursi'nin yeniden göreve gelmesi için Adeviye Meydanı'nda yapılan destek eylemine kendilerinin de su, hurma ve çorba ile iftarlarını açarak destek verdiklerini anlatan Yavuzer, “Bugün mütevazi bir iftar yemeği verdik. Amacımız burada bir destek mahiyeti taşımaktadır. Mısır’da askeri darbeye karşı gelen ve orada sahurlarıyla birlikte iftarlarını da açık alanda yani Rabitül Adeviye meydanında yapan İhvan-ı Mülimin hareketinin tabanının kendi Cumhurbaşkanlarına sahip oluşundan dolayı bizlerde bir nebze de olsa onların yanında olabilmek için burada böyle mütevazi bir iftarı burada vermiş olduk. Gönlümüz onlarla birlikte desteğimiz onlarla birlikte Allah’tan diliyoruz ki onların o hareketi başarıya ulaşacak. Şu ana kadar darbelerle iş başına gelen Mısır Cumhurbaşkanları uzun yıllar boyunca Mısır halkına çok büyük eziyetler etrafındaki milletlere çok büyük eziyetler vermiştir özellikle de Filistinlilere” dedi.
1 yıldır seçimle başa gelen o insanların iradelerinin hiçe sayılarak askeri bir darbe ile indirildiklerini de dile getiren Yavuzer şöyle konuştu:
“Ama Müslümanlar bu konuda dik durdular. Liderlerini bırakmadılar ve bizlerde milli görüş camiası olarak bütün meselelerinde yanlarında olmakla birlikte bizde bir iftarla da onların yanında olduğumuzu göstermek istedik sadece bir iftarla da değil tüm gücümüzle onların yanın da olduğumuzu belirtmek isteriz. Çünkü İslam dünyasında bir uyanış var. Bu uyanış elbette ki dış güçlerin sınırlarımızı çizdiği ve sınırların çizilmesi ile aramıza kin ve nefret tohumları ektiği bir dönem de bizler kardeşlik hukuku ile yan yana gelerek bizlere yapılan bu oyunların son bulması ve Müslümanların dik durması için bu tür hareketlere ihtiyacımız var.”
Yapılan basın açıklamasının ardından partililer el birliğiyle avludaki sofraları kaldırdıktan sonra dağıldılar.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme