Saadet Partisi 2 Nisan'a hazır

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, 2 Nisan Van'ın kurtuluşunun 100. yılı ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü etkinliklerle kutlayacaklarını açıkladı. İlhan, 1915 yılında katledilen 30 bin Vanlı Müslüman şehidi anmak üzere Pazar günü saat 13:00'da Zeve Şehitliğinde hatim indirip dua edeceklerini, 2 Nisan Pazartesi günü de Cumhuriyet Caddesi eski belediye binası yerinde vatandaşlara ayran aşı dağıtacaklarını belirtti.

Burhan Ergin

Van'ın kurtuluşunun 100. yılı  heyecanı  Van'ın her köşesinde esmeye başladı. 2 Nisan Van’ın kurtuluşunun 100.yılı  nedeniyle Saadet Partisi Van İl Başkanlığı şehitleri anmak üzere program hazırladı. SP İl Başkanı Özay İlhan, Pazar günü saat 13:00’da Zeve Şehitliğinde olacaklarını belirterek, 2 Nisan Pazartesi günü  de Cumhuriyet Caddesi  eski belediye yerinde vatandaşlara ayran aşı dağıtacaklarını kaydetti.

"1915  tanıkları Zeve Şehitliği ve Eski Van Şehridir"

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İl Başkanı Özay İlhan, “2 Nisan tarihi bir şuur içinde kutlanılması gerekir. Genç nesillerimize bu güzel vatan toprağının yaşadığı ihanetleri, işgalleri, isyanları  tüm gerçekliğiyle anlatmak zorundayız. Van'da yaşayan  herkesin   Beld-i Şuheda olarak tanımladığımız şehitler beldesi Van'ımızın  kurtuluşunun 100. yılının ne anlama geldiği, öğrenilmesi, anlatması gerekir.  Bugün ülkemize  dayatılan Ermeni  ihanetin acı sonuçlarının yaşandığı yer Van'dır. Van o nedenle çok önemlidir. 1915  tanıkları Zeve Şehitliği ve Eski Van Şehri, 24 Nisan'ın cevabı 2 Nisan Van’ın kurtuluşudur. 1915'te katliama uğrayan, evlerinden yurtlarından göç etmek zorunda kalan  ecdadımızı, yakılıp yıkılan şehrimizi  anlamak, anmak sorumluluğumuz vardır. Bu konuda  eğitim kurumlarında aydınlatıcı ve bilgilendirici toplantılar yapılarak Van hakkında eserler yayınlanması gerekir.  Ne acıdır ki Van'da yaşayan  çocuklar, gençler ve diğer insanlar  Van'ın tarihini bilmiyor. Sanki gizli bir el bunu özellikle engelliyor.  Biz bu durumdan  çok şikâyetçiyiz.  İlgilileri  göreve davet ediyoruz. Van'ımızın kurtuluşunun 100. yılı bu nedenle  nitelikli etkinliklerle kutlanmalıdır" dedi.

"30 bin Vanlı şehidimizi rahmetle, saygıyla anıyoruz"  

  Bu topraklarda dün ve bugün olduğu gibi bin yıl daha  var olacağız diyen Özay İlhan,"SP olarak Van'ımızın kurtuluşunun  100. yıl ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü kapsamında  programlar düzenleyeceğiz. Van'ı sevmek hamasetle olmuyor.  Bu güzel  topraklara ve aziz milletimize karşı borcumuz, sorumluluğumuz var.  Bu düşünceyle yarın saat 13:00’te  2 Nisan ruhuyla  Zeve Şehitliğinde  olacağız. Vatandaşlarımız için saat 12:00’de Urartu Otelinin önünden  ücretsiz araç kaldırılacaktır.  Zeve Şehitliğinde  100 öncesine  zihinsel anlamda  tarihi yolculuk yapacağız. Vatandaşlarımıza,  Vanlı annelerimizin el ürünü olan asker pastası olarak da adlandırılan Van pastası ikramımız olacak. 2 Nisan  Pazartesi günü Cumhuriyet Caddesi  eski belediye yerinde  vatandaşlarımıza ayran aşı dağıtacağız.  1915'te  şehir düşen 30 bin Vanlı şehidimizi rahmetle, saygıyla anıyoruz,  şehitlerimizin ruhları şad olsun.  Bu topraklarda dün ve bugün olduğu gibi bin yıl daha  var olacağız. Kimse bizi bölüp parçalanamayacak, topraklarımızı da işgal edemeyecek. Bayrağımıza, dinimize, namusumuza ve topraklarımıza  dün nasıl sahip çıktıysak bundan sonrada el ele sahip çıkacağız.  Bu vesileyle bütün  Vanlıların ve Van dostlarının  kuruluş bayramını ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü’nü en kalbi, duygularımla kutluyorum. Allah ülkemize, memleketimize ve milletimize bir daha işgal  ve acı  günler yaşatmasın ” dedi.

Bakmadan Geçme