Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması Savcı Zekeriya Öz'den alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının koordinatörlüğü dosyasından alındı. Dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'ya verildi.

İstanbul Cumhuriyet BaşsavcıvekiliZekeriya Öz, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının koordinatörlüğü dosyasından alındı. Dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'ya verildi.

"Yolsuzluk ve rüşvet” soruşturmasında bugün

Türkiye bugün de İstanbul’daki “yolsuzluk ve rüşvet” iddialarıyla ilgili operasyonu konuştu. Dün gözaltına alınan şüpheliler, bugün sağlık kontrolünden geçirilirken, soruşturmada flaş gelişmeler de yaşandı. Önce İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevli 5 şube müdürü görevden alındı. Görevden alınan Terörle Mücadele, Organize Şube, Mali Şube, Asayiş Şube ve Kaçakçılık Şube müdürlerinin yerlerine yenileri atandı. Ardından soruşturmanın koordinatörlüğünü yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, dosyadan alındı. Dosya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’ya verildi. Hükümet kanadı da bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Hüseyin Çapkın operasyon için ne dedi?

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, öğle saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki makamına geldi. Çapkın girişte basın mensuplarının rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna ilişkin sorularına yanıt vermeyerek makam odasına geçti.

Sadullah Ergin: 'Bu konuda herhangi bir şey olmadığını dün açıkladık'

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İstanbul’da başlatılan ’yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonu soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarının görevden alınacağı iddialarına ilişkin, "Bu konuda herhangi bir şey olmadığını dün açıkladık" dedi.Adalet Bakanı Ergin, İstanbul’da başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarının görevden alınacağı ve HSYK’nın bu amaçla olağanüstü toplandığı iddialarına ilişkin, "Bu konuda herhangi bir şey olmadığını dün açıkladık. HSYK da, biz de açıkladık. Herkes kendi işine bakıyor şuan" diye konuştu.

"Hukuk bir gün size de lazım olacak demiştik"
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, ’yolsuzluk ve rüşvet’ iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin, "Hep söyledik, ‘hukuk bir gün size de lazım olacak’ demiştik" sözleriyle değerlendirdi.3 bakanın oğlu ve iş adamlarının gözaltına alındığını söyleyen Batum, “Türkiye’de CHP’nin belli bir dönemden beri söylediği denetim eksikliğinin ne kadar büyük boyutlarda olduğu ortaya çıkmış oldu. Bu çocukların babaları bakan, bundan sonra bütün olanların bu bağlamda izlenmesi gerekir” diye konuştu.

Bakmadan Geçme