​Rektör Şevli'den öğrencilere ziyaret

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Van YYÜ ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğinde, geleceğin bilim insanlarının yetiştirileceği 'Van MAT-BİL: Bugünün Bilimi Yarının Teknolojisi Projesi' kapsamında eğitim alan öğrencileri ziyaret etti.

Basın Bülteni

“Van Matbil: Bugünün Bilimi Yarının Teknolojisi Projesiˮ, öğrencilerin eksiksiz katılımıyla başarılı bir şekilde devam ediyor ve proje kapsamında gençlerin bilime ilgisi artıyor. İlk dönem Edremit Evliya Çelebi Uygulama Oteli’nde eğitim gören öğrenciler, ara tatilde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde de 8 günlük eğitim programına alınarak ağırlıklı olarak bilgisayar eğitimleri görmeye başladı. Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli proje kapsamında, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar laboratuvarlarında eğitim almaya başlayan öğrencileri ziyaret etti

Rektör Şevli: “Van MATBİL: Bugünün Bilimi, Yarının Teknolojisi” projesinin; Van’da üst düzey Matematik yeterliliği gösteren lise düzeyindeki gençlerin matematikle birlikte bilgisayar alanında ileri seviyede bir eğitim alabilecekleri bir model oluşturarak, gençlerin matematiksel düşünce gücü gelişmiş, analitik düşünebilen, problemler karşısında çözümler üretebilen, neden-sonuç ilişkisi kurabilen, modelleyen ve çözebilen, teknolojinin gelişmesine paralel olarak matematik ve bilgisayar becerileri ile donatılmış nitelikli gençler yetiştirme hususunda hazırlanmış bir proje olduğunu belirterek “Proje kapsamında verilen eğitimlerle öğrencilerin sağlam bir bilimsel altyapı ile proje üretebilecek nitelikli bireyler haline gelmeleri hedeflenmektedir. Böylelikle matematiksel düşünme gücü gelişmiş, matematiği modelleme ve problem çözmede kullanabilen, serbest zamanlarını eğitim ve bilim faaliyetleriyle geçiren gençlerin; bilimsel gelişim ve üretim faaliyetlerinin desteklendiği mekân ve programlar oluşturarak öğrencilerin başarılı olmaları yönünde katkı sağlanması hedeflenmektedir” dedi.

Şevli açıklamasının devamında, “Matematiksel düşünme gücü gelişmiş, genellikle zamanını eğitim ve bilim faaliyetleriyle geçiren gençlerin; büyük bir gayretle ve özveriyle oluşturulan, bilimsel olarak gelişimi sağlayan ve üretici olmaya hedefleyen bu sürecin öğrenciler tarafından da ilgiyle karşılanmış olmasının çok memnun edici bir durum” diye konuştu.

Rektör Şevli, öğrencilerle sohbet ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Bakmadan Geçme