Ramazan'ın Gülü, Güllaç vitrinlerdeki yerini aldı

Gelenekselleşen her ramazan olduğu gibi bu ramazanda da iftar sofralarının vazgeçilmezi güllaç ve tatlılar 27 yıldır değişmeyen damak tadıyla, kalitesiyle Çavuşoğlu Pastanesi vitrinlerinde boy göstermeye başladı.

Burhan Ergin

Ramazan ayında Osmanlı mutfağının hafif tatlı çeşitlerinden mide dostu, kilo aldırmayan güllacı tercih edenlerin sayısında artış yaşadıklarını belirten Çavuşaoğlu Pastanesi sahibi Murat Özgüner, "Ramazan ayı süresi boyunca diğer aylara göre güllaç ve baklava satışlarımızda artış yaşanıyor. Geleneksel Osmanlı tatlılarından güllaç ramazanda tüketilebilecek en hafif tatlı olması nedeniyle sağlığına ve kilosuna özen gösteren müşterilerimiz tarafından tercih edilmektedir. Güllaç iftar diyeti açısından birebirdir. Hafiftir, mideyi yormaz, kilo aldırmaz" dedi.

"Tatlılarımızda herhangi bir katkı maddesi yoktur"

Ramazan ile birlikte tereyağlı,  fıstıklı Çavuşoğlu Baklava ve tatlı çeşitlerine yoğun ilginin olduğunu ifade eden Özgüner, "Damak zevkine düşkün müşterilerimize hijyenik ortamda, kaliteli malzemelerle tecrübeli ustalarımız tarafından hazırlanan; Cevizli İrmik Helvası, Lokma Tatlısı, Sütlü Nuriye, Kemal Paşa, Şam Tatlısı ve Fıstıklı Kadayıf çeşitleri sunuyoruz. Tatlılarda kalite, kullanılan malzeme ve ustalığa bağlıdır. İşletme olarak ürünlerimizde kalite ve sağlığa uygunluk vazgeçilmezimizdir. Çünkü insan sağlığı bizim için önemlidir. Tatlılarımızda herhangi bir katkı maddesi yoktur. Tatlılarımız günlük ve geleneksel usullere göre üretilmektedir. Yapay hiçbir tatlandırıcı kullanmıyoruz. Tüm Vanlıların mübarek Ramazan’ı Şerifini tebrik ediyor hayırlı ramazanlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme