RAMAZAN AYINDA DİLENCİ SAYISI DA ARTTI

Van'da, Ramazan ayıyla birlikte dilenci sayısında da artış yaşandı.
Çevre il ve ilçelerden gelerek kentte dilenen ve çoğunluğu kadınlarla çocukların oluşturduğu dilencilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Kentte sokak başları, kaldırım köşeleri ve dükkanları dolaşarak dilenen kadın ve çocukların bir türlü engellenememesi sorunun günden güne büyümesine neden oluyor. Ellerine aldıkları kağıtlarla hasta ya da engelli olduklarını ispatlamaya çalışarak para toplayan dilencilerin ısrarlı hareketleri vatandaşları zor durumda bırakıyor. Ramazan ayının gelişini fırsat bilenler camiler başta olmak üzere daha çok alışverişin yapıldığı yerleri mesken tutuyor. Kavurucu sıcaklara aldırmadan para toplayan dilenciler, kucaklarına aldıkları çocuklarla da vatandaşların duygularını istismar etmeye çalışıyor.
Dilencilerin para toplamayı meslek haline getirdiğini söyleyen vatandaşlar, konuya bir an önce çözüm bulunması gerektiğini söylediler. Ramazan ayında kentteki dilenci sayısının her geçen gün arttığını belirten vatandaşlar, “Dilenciler yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılamıyor. Bunların yaptıkları sadece insani duyguları sömürmektir. Bazıları çok ısrarcı bir şekilde yapışıyor ve kendimizi kurtarmak için para veriyoruz” şeklinde konuştular.
Van Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürü Vahap Kıpçak ise, konu ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Yaptıkları işin medyada çok gözükmesi taraftarı olmadıkları için çalışmalarının halk tarafından gözükmediğini anlatan Kıpçak, “Biz dün dilencileri topladık, bugünde topladık, kendimde bizzat iştirak ettim. Çoluk çocuklarda vardı, biz kesinlikle bu denetimlerimize ara vermeden sürdürüyoruz” dedi.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme