PROJELERİNİZDE ISRARCI OLUN

Van Valisi Münir Karaloğlu, projelerin eksiklerini tamamlayıp gönderdikleri için 4 yıldır Türkiye’de SODES’ten en çok payı alan ilin Van olduğunu ifade etti.
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen Sosyal Destek Programı (SODES) Bilgilendirme ve Proje İmza Toplantısı, SODES kapsamında yapılan çalışmaların yer aldığı slayt sunumun izlenmesi ile başladı. SODES Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Sinan İmamoğlu’nun sunulan projeler kapsamında Van’a kazandırılan hizmetlerle ilgili bilgiler sunmasının ardından konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, SODES’in önemine değindi. 2008 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde başlayan SODES çalışmalarının daha sonra 2010 yılında Van’ı da içine aldığını ifade eden Vali Karaloğlu, SODES’in İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde bazı vilayetlerin bulunduğu toplam 34 vilayette uygulanan bir program olduğunu kaydetti. SODES’te şu ana kadar önemli işlerin yapıldığını anlatan Vali Karaloğlu, “Küçük dokunuşlar ile insanların hayatları değişiyor, dönüşüyor. Biz Van olarak 2012 yılında en fazla desteği alan il olduk. Biz valilik bünyesinde proje koordinasyon merkezi oluşturduk ve sadece SODES ile ilgili değil Avrupa Birliği ve diğer yerel fonlardan, şehrimize daha fazla kaynak aktarmak için uzman arkadaşlardan oluşan bir proje koordinasyon merkezi oluşturduk. O merkez sizden gelen projeleri ilgili birime, bakanlığa veya Avrupa Birliği’ne göndermeden önce burada bir eksiği var mı, bu projenin geçmesi için gerekli koşulları sağlıyor mu, sağlamıyor mu diye uzman arkadaşlar eliyle tekrar gözden geçiriliyor. Eksikleri tamamlayıp gönderdiğimizden dolayı 4 yıldır Türkiye’de SODES’ten en çok pay alan il Van oldu. Bu sadece koordinasyon merkezi çalışması değil, projeyi sunan kurumlarımızın da işini ciddiye aldığını gösterir. Arkadaşlar bu projeli işlerde torpil olmaz, torpil yok. Projeniz ne kadar iyiyse, iyi yazılmışsa, iyi teklif edilmişse, iyi takdim edilmişse, projeyi inceleyen bağımsız kuruluşlar, kişiler tarafından ne kadar ikna edici bulunmuşsa projeniz kabul ediliyor. Burada iller yarışmıyor, projeler yarışıyor. Bu yarışan projeler içerisinde de iyi olan destek alıyor, alamayanlar ise seneye deniyor” dedi.

“PROJELERİNİZDE ISRAR EDİN VAZGEÇMEYİN”
Projesi kabul olmayanların kesinlikle bu yoldan vazgeçmemelerini de isteyen Vali Karaloğlu, eksiklerin tamamlanıp tekrar sunulmasını istedi. Vali Karaloğlu, “Bu sene yoksa gelecek sene var. Eksiğinizi tamamlayın, ısrar edin. Bu sene projesi geçmeyen bütün paydaşlarımıza kesinlikle vazgeçmeyin. Projenize güveniyorsanız, bakın hangi kriterlerden elenmişse, eksikleri tamamlayın, ısrar edin, inşallah gelecek sene tekrar aynı projenize veya dönüştürdüğünüz projenize kaynak alma şansınız vardır. 2013 yılını ilave ederseniz 50 milyon TL biz kaynak almış olduk Van’a. 50 milyonu 10 sene önce telaffuz etmemiz için bütün ilin yatırımlarını içine katarsak ancak telaffuz edebilirdik. Bu Türkiye’nin nereden nereye geldiğini gösterir. Ülkemizin ekonomisinin ne kadar sağlam temeller üzerinde yükseldiğini gösterir ve buradaki arkadaşların işlerini ne kadar ciddi yaptığını gösterir. Bu ciddi bir kaynak ve bu ciddi kaynaklarla birçok şeyler yapıldı. Arkadaşlar buradaki hedefimiz bir yoksullukla mücadele, iki işsizlikle mücadele, 3 ve en önemlisi de göçle şehirlere gelen nüfusun entegrasyonunu sağlamak, bütünleşmesini sağlamak. Bu sene bir farklılığımız dünyada kamu hizmetlerinin birçoğu 3’ncü sektör dediğimiz sivil toplum örgütü eliyle yapıyor dünyada. Bizimde bu noktada dünyayı takip etmemiz lazım. Sivil topluma daha çok destek verip, daha güçlü hale getirip sivil toplumu kamu hizmetlerinin içine daha fazla almamız lazım. Onun içinde SODES’te sivil toplum payını arttıralım. Benim niyetim yüzde 50’ye çekmekti, yüzde 39’a kadar gelmişiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda sivil toplumun payını yüzde 50’nin üzerine çıkarmamız gerekir” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmanın ardından projeleri kabul olan bazı kurumlar ile Van Valisi arasında temsili olarak projelerin imzalanması ile toplantı sona erdi.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme