Polise göre Baran’ın katili PKK’li değil

Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın (36) öldürülmesi olayıyla ilgili olarak Milliyet gazetesinin emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberde Baran’ın öldüren kişilerin PKK’li olmadığı ifade edildi.

Hüda-Par’a yakınlığıyla bilinen Yeni İHYA DER başkanı Aytaç Baran’ın öldürülmesi olayına ilişkin gözaltı operasyonları devam ediyor.

Milliyet’e bilgi veren kaynaklar, Baran’ın öldürülmesi olayındaki katil zanlısının kimliğinin belirlenmesine çalışıldığını yaşanan gelişmelere bakıldığında Baran’ın katil zanlısının HDP’li veya PKK’li “olamadığı yönünde görüşün oluştuğuna dikkati çekti.

Milliyet’in haberinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne ait lojmanların önünde şüpheli kişlerin gözaltına alındığı bilgisi yer aldı. Emniyet birimlerine yönelik saldırı duyumu alan polis, lojmanlarının önündeki 65 LD 175 plakalı araçta S.D., İ.A., M.F., H.D., M.P. ve E.Ç. adlı şüpelileri gözaltına aldığı belirtildi. 3Araçta 2 ruhsatsız tabanca ile 2 av tüfeği ve çok sayıda mermi ve fişek ele geçirildiği ifade edildi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde 9 Haziran’da düzenlenen silahlı saldırıda İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (Yeni İHYA-DER) Başkanı Aytaç Baran yaşamını yitirmişti.

Saldırı sonrası bölgeye gelen uzun namlulu silah taşıyan kar maskeli yaklaşık 15 kişi Özgür Yurttaş Derneği binası ile bitişiğindeki Sisi adlı kahvehaneyi silahla taradı ve olayda üç kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.

Bakmadan Geçme